Uitstekend debuut Donate Groenhof in Warmond

5 juli 2014 18:12

Donate Groenhof is formidabel aan haar kortebaancarrière begonnen. In Warmond won de merrie zaterdag samen met Ruud Pools op sterke wijze. In de finale klopte de combinatie Co Swagerman en Frans van der Blonk. De verrassend sterke Cha Cha Cha (John Dekker) eindigde als derde voor de gelukkige Novelune Rex en Denise Pennekamp, die na de tweede omloop werden bijgeloot.

Het leek Donate Groenhof geen enkele moeite te kosten op de Herenweg. De vierjarige merrie draafde over de baan alsof ze het al jaren deed. Dit in combinatie met een ijzersterke start, een trouw karakter, een versnelling onderweg en de gouden handen van de ervaren Ruud Pools zorgde ervoor dat de merrie moeilijk te kloppen was. Het lukte voor de finale alleen Zoe W en Roy van Ingen in de tweede omloop. Donate Groenhof leek een veilige voorsprong te hebben, maar liet zich in de laatste meters toch verrassen. In de kamprit maakte ze dit ruimschoots goed.

Witte vlag

Ook in de finale moest Donate Groenhof een rit afstaan. Nadat Co Swagerman in de eerste rit wel heel gemakkelijk de witte vlag kreeg voor een galoppade klopte de troef van Frans van der Blonk Donate Groenhof alsnog in rit twee. In de kamprit leek het beste er wel vanaf bij Co Swagerman en ging de pupil van trainer Cees Hetteling eenvoudig naar de winst.

Favoriet Timmy H had niet zijn dag in Warmond. De ruin klopte sterk tweevoudig ‘paard van het jaar’ Blackpearl Trans R in de eerste omloop, maar maakte daarna regelmatig galoppades. Na in de tweede omloop ‘springend’ te zijn uitgeschakeld volgde een bijloting. In de derde omloop maakte hij tegen Novelune Rex opnieuw twee galoppades.

Omzet

Helaas bleef het niet droog tijdens de kortebaan in Warmond. Het voorwerk en de eerste ritten van de eerste omloop gingen gepaard met enkele pittige buien. Daarna klaarde het op en scheen de zon veelvuldig. Het slechte weer voor de koers had wel zijn weerslag op de toto-omzet. In totaal werd er ruim 19.000 euro omgezet. Iets minder dan vorig jaar, maar gezien de weersomstandigheden respectabel.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.