Twee vierjarige troeven voor Van Dooyeweerd

24 april 2012 13:50

Jan van Dooyeweerd heeft de afgelopen jaren regelmatig succes geboekt met vierjarige paarden. Zero Option Lane en Amigo Toscana zijn goede voorbeelden. Ook in het nieuwe jaar hoopt de trainer uit Zwaanshoek op jonge talenten. Beat it en Brazil Elegance (foto) melden zich op de kortebaan.

“Die vijf meter voorgift is ideaal”, laat de trainer weten. “Het is dan ook prettig om met vierjarige paarden op de kortebaan te werken. Beat it en Brazil Elegance draaien thuis erg gemakkelijk en zijn rustig. Dat is een goed begin. Ze hoeven er niet direct te staan. Beide paarden krijgen dit seizoen de tijd om het kortebanen te leren.”

De troeven waren vorig seizoen driejarige klassieke beloften. Vooral de verwachtingen rond Brazil Elegance waren hooggespannen. De ruin debuteerde direct met een overwinning, maar brak vervolgens niet door. Beat It ging het gedurende het seizoen echter steeds beter doen. Hij kwalificeerde zich zelfs voor de Derby, maar ging met kortebaankampioen Wim van der Mespel in koppositie in de fout.

Van Dooyeweerd heeft naast zijn vierjarige paarden ook de beschikking over Amigo Toscana, Yankee Attack en Zero Option Lane.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.