Twee topfavorieten aan de start in Nootdorp

30 juli 2015 20:02

De kortebaan in Nootdorp wordt dinsdag op voorhand een strijd tussen Donate Groenhof en Edo Venus. Beide paarden verkeren in topvorm en wonnen dit seizoen al twee kortebanen. Op De Poort (eerste start om half 2) krijgen zij onder andere concurrentie van diverse paarden die een voorgift hebben van vijf meter.

Bekijk het deelnemersveld. Klik op de paarden en pikeurs voor meer informatie. Bekijk ook het officiële deelnemersveld van de NDR; de printvriendelijke versie.

Donate Groenhof is een bekende in de regio. De merrie won op 20 juli de kortebaan van Stompwijk. Enkele weken eerder was zij ook al de beste in Zwanenburg. Dinsdag gaat zij voor het eerst op pad met John Dekker, een pikeur die al bijna drie jaar wacht op een nieuwe kortebaanoverwinning. Edo Venus won twee van zijn laatste drie starts: in Venhuizen en Hoofddorp. De Oostenrijkse ruin met Aad Pools op de sulky is in de vorm van zijn leven.

Geen uitgemaakte zaak

Dat deze twee toppaarden de finale halen in Nootdorp is echter geen uitgemaakte zaak. Ook Prince of Moor steekt in goede vorm. Hij won in Egmond aan den Hoef en eindigde sterk als tweede in Stompwijk achter Donate Groenhof.

In 2012 en 2013 ging de overwinning naar paarden die startten met een ontheffing. Be Rabbit met Lindsey Pegram, Nalani LB met Wim van der Mespel en de Belgische troef Axion d’Ete met Christophe de Groote profiteren voor het eerst van vijf meter voorgift. Beide paarden toonden in hun vorige drie starts aanleg. Titelverdediger Viva’s Limburgia ontbreekt helaas. De zestienvoudig kortebaanwinnaar is herstellende nadat hij vorig jaar een zeldzame oogziekte had opgelopen. Zijn achterban hoopt nog altijd op zijn rentree.

De 24 deelnemers strijden dinsdag om de eerste prijs van 3.000 euro. Ook staat de Zilveren Zweep op het spel. Burgemeester Ravestein van Pijnacker-Nootdorp komt deze prestigieuze ereprijs na afloop uitreiken.

Meer informatie

Later vandaag volgt een uitgebreide voorschouwing met een beschrijving van de kansen per paard en tips. Informatie specifiek over de kortebaan in Nootdorp staat op op www.kortebaannootdorp.nl

Ben je er niet bij in Nootdorp, maar wil je wel inzetten (inclusief het spel Winscore)? Of heb je geen zin in de rij bij de totalisator? Maak dan een account aan bij Runnerz.nl via onderstaande link, krijg 10 euro gratis en maak vanaf dinsdagmorgen je weddenschappen!

Voorspel paardenraces en win bij Runnerz.nl, €10 welkomstbonus!

Haute equipe LOGOa 600

Toonaangevend adviesbureau binnen de publieke sector op het terrein van complexe organisatorische, juridische, ruimtelijke en financiële vraagstukken.
www.haute-equipe.nlinfo@haute-equipe.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.