Twee kortebanen op Duindigt gepland

30 juli 2020 15:09

De liefhebbers van de kortebaan kunnen opgelucht ademhalen. Bondsvoorzitter Gerard Post Uiterweer heeft laten weten dat er vooralsnog twee kortebanen zijn gepland op Duindigt. De eerste op zaterdag 29 augustus, de tweede op donderdag 24 september. Eindelijk een lichtpuntje in een verder gitzwart kortebaanseizoen.

Na een grootschalige enquête onder de leden van de kortebaanbond kreeg het bestuur met een grote meerderheid (slechts twee stemmen tegen) toestemming een deel van de contributie te besteden aan het organiseren van een kortebaan op Duindigt. Daarnaast heeft een aantal verenigingen toegezegd een extra bijdrage te storten om zo de organisatie mogelijk te maken.

Er is ook overwogen enkele (goedkopere) sprintkoersen te organiseren op de banen van Alkmaar en Wolvega, maar in overleg met trainers en pikeurs kwam een volwaardige kortebaan met 24 deelnemers als beste optie uit de bus. Jasper de Jong had namens de organisatie in Lisse al eerder laten weten op donderdag 24 september zo goed als zeker een kortebaan te organiseren, al hield hij destijds de mogelijkheid van een koers over de Heereweg open.

Gerard Post Uiterweer toont zich verheugd, maar geeft aan dat er nog flink wat werk moet worden verricht. “We weten nog niet of de kortebanen op gras of op de sintelbaan worden verreden. Ook over de hoogte van het prijzengeld kunnen we nog niets meedelen. We zullen eerste de exacte kosten in kaart moeten brengen. Wat ons betreft gaan we ervoor. Nu maar hopen dat het coronavirus ons niet opnieuw in de wielen rijdt.”

Wanneer de situatie in Nederland dezelfde blijft als nu zijn de kortebanen op Duindigt door publiek te bezoeken. Beelden van de koers zullen naar verwachting net zoals tijdens de langebaankoersen via een livestream zijn te volgen. Of er verder nog kortebanen in 2020 worden verreden, is niet bekend. Vooralsnog staan alleen Medemblik, Roden en ’t Zand onder voorbehoud op de kalender.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.