Tusee JL wint over 1100 meter in Alkmaar

20 november 2012 10:27

Het succes van Stal Aad Pools kent dit jaar geen grenzen. Na een buitengewoon sterk kortebaanseizoen met maar liefst dertien zeges maken de paarden van ‘mister kortebaan’ ook tijdens de 1100 meterkoersen in Alkmaar de dienst uit. Na een eerdere zege van Black Beauty Venus was het maandag Tusee JL die de zege binnensleepte.

De combinatie met Manon Pools was tijdens de vorige sprintkoers over het ‘Ovaaltje’ nog direct na de start foutief, maar dat bleek een incident. De elfjarige Belg, op de foto met trainer Aad Pools winnend in Roden, won sterk in een kilometertijd van 1.16,1 voor Cash Hammering met Ruud Pools op sulky. Badiah en Nottedestate Rex maakten net zoals tijdens de vorige 1100 meterkoers het kwartet compleet. Topfavoriet Black Beauty Venus haalde door een uitschakeling de finish niet, terwijl Arctic Challenge voor de koers werd teruggetrokken.

Verder wonnen maandag Lizzy Lane met Denise Pennekamp en Zazou Enzelens met Rob de Vlieger. De onlangs gekwalificeerde Zephir werd met Cees Imming op de sulky tijdens de eerste koers van de avond vierde. ‘Man van de avond’ was met voorsprong Ruud Pools, die met respectievelijk Cashflow, Waldemar K, Sunlight Boszorg en Collin VP maar liefst vier koersen won.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.