Tusee JL opnieuw de beste in Helmond

30 april 2012 18:44

Tusee JL heeft net als vorig jaar de kortebaan in Helmond gewonnen. Maandag was de ruin samen met Aad Pools oppermachtig. In de finale werden Zephir en Wim van der Mespel geklopt. Wala Alki en Willem Rutgers legden verrassend beslag op de derde plaats. Gilbert C.R. en Christophe de Groote werden vierde.

Wie twijfelde aan de vorm van Tusee JL, de ruin kwam terug van een peesblessure, kwam maandag in Helmond bedrogen uit. De troef van Peter Aleman en compagnon Adri van Wijngaarden verloor gedurende de middag geen rit. Alleen in de derde omloop tegen Le Dream leek Tusee JL voluit te moeten gaan. Zowel in de halve finale als de finale klopte hij zijn tegenstanders alsof ze niet bestonden.

Ook medefinalist Zephir moest er aan geloven. De ruin uit de stal van Cees Imming toonde dezelfde vorm als vorig jaar aan het begin van het seizoen, maar moest in Tusee JL zijn meerdere erkennen.

Wala Alki en Willem Rutgers waren de verrassing van de middag. De combinatie pakte, enigszins geholpen door het stilstaande nummer in de derde omloop, de derde plaats. In de troostfinale tegen Gilbert C.R. liet de merrie het publiek wel even schrikken door de finishpaal om te rijden en Willem Rutgers van de sulky te lanceren. Het liep voor beiden wonderwel goed af. Gilbert C.R., die veel problemen had in het startvak, was toen al geklopt.

Lees het uitgebreide koersverslag vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.