‘Tusee JL kan het ook vanaf 305’

30 april 2012 19:17

Aad Pools was maandag na afloop van de koers logischerwijs zeer tevreden over Tusee JL. De ruin ging met grote overmacht naar de bloemen op de Kanaaldijk Noord West in Helmond. Met de zege passeerde de troef van Peter Aleman wel de winsomgrens van 12.000 euro.

“Dat is geen probleem”, meent Pools. ,,Zoals hij vandaag ging, kan hij het ook vanaf 305 meter. We gaan er dan ook voorlopig nog geen leerling achter zetten.”

De ritten tegen Le Dream in de derde omloop waren misschien wel de snelste van de middag. “Ik wist dat ik hem kon hebben. Vorig jaar waren we van gelijkaf aan elkaar gewaagd. Zijn vorm was nu minstens zo goed. Met vijf meter voorsprong bij de start, verwachtte ik dan ook geen problemen.”

Tusee JL miste vorig jaar het einde van het seizoen door een peesblessure. Aad Pools was in de Kortebaanspecial van Draf & Rensport dan ook voorzichtig met zijn verwachtingen. “Voor de koers van Alkmaar had hij nog niet voluit kunnen trainen. Hij was nog op de weg terug. De laatste weken heeft hij meer werk gehad en is zijn vorm gegroeid. Het is mooi dat hij van de eigenaren de kans heeft gehad om te revalideren. Mede met de hulp van dierenarts en dochter Manon is hij er weer bovenop gekomen.”

Lees meer reacties vanaf vrijdag in het magazine Draf & Rensport.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.