Tusee JL de sterkste in Roden

26 september 2012 17:50

Tusee JL heeft de kortebaan van Roden gewonnen. De elfjarige ruin rekende in de finale af met Attila. Het betekende de derde zege van het seizoen voor de supersprinter in eigendom van Peter Aleman. In 2010 wist Tusee JL ook al te winnen op de Norgerweg. Twee jaar geleden zat Ruud Pools op de sulky, maar dit jaar nam zijn trainer Aad Pools achter hem plaats.

Tusee JL bereikte vrij eenvoudig de derde omloop na ritzeges over de debutanten Adream Wish en Alysia B. Tegen zowel Ziyi als Le Dream moest hij wél flink de benen strekken, waarna hij het karwei tegen Attila na drie knalharde ritten afmaakte. Door de tweede plaats bleef Attila net onder de winsomgrens van € 18.000,00 en mag hij tijdens zijn volgende start met een leerlingpikeur nog steeds vanaf de basisafstand vertrekken. Le Dream liet in Roden eindelijk zien waarom hij vorig jaar tot de beste kortebaner van 2011 werd gekroond en werd zeer verdienstelijk derde. Zero Option Lane legde na een zware koers beslag op plek vier.

Door de vroege uitschakeling van Wim van der Mespel verzekerde Aad Pools zich tijdens de eerste omloop al van het kampioenschap bij de pikeurs. Met nog drie kortebanen te gaan, is de trainer uit Uitgeest niet meer door de concurrentie te achterhalen. Door de overwinning met Tusee JL kreeg het kampioenschap van ‘mister kortebaan’ nog meer glans.

Lees het complete verslag vanaf vrijdag 5 oktober in het magazine Draf & Rensport.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.