Ton Zuidgeest pakt dagprijs Roden Challenge

30 september 2020 09:42

De op één na laatste dagprijs van het seizoen is een prooi geworden voor Ton Zuidgeest. De drafsportliefhebber uit Stompwijk was één van de twee deelnemers die tijdens de Derby K Selectie III een overwinning voorzag van Kate Baldwin en profiteerde optimaal van de bonuspunten. Ashley van Meeteren was die andere deelnemer en nam de leiding over in het klassement over de 3e periode. De strijd om de eindzege in de TipCompetitie draait uit op een strijd tussen Frans Jansen en Lenie Zuidgeest.

De Derby K Selectie III kreeg een andere winnaar dan verwacht. Huizenhoog favoriet Kilimanjaro (9) moest zowel Kate Baldwin (3) en Kosmos Renka (6) voor laten gaan en genoegen nemen met de derde plaats. De uiteindelijke winnaar van de selectieproef was door veel deelnemers meegenomen in hun prognose, maar slechts twee deelnemers vulden de driejarige merrie als winnaar in. Ton Zuidgeest en Ashley van Meeteren profiteerden zo van maar liefst twaalf bonuspunten.

Met verder Kattuso Boko (1), Kilimanjaro (9) en Karola (2) kwamen zij beiden uit op 35 punten, waardoor het tijdstip van inzending doorslaggevend bleek. Zuidgeest was ruim de eerste van de twee en pakte zo de dagprijs. Gerrie de Groot-Meester zag de dagprijs aan haar neus voorbij gaan, maar stuurde wel de meest complete prognose in. Als enige deelnemer tipte zij de de eerste vier aankomende paarden; een puike prestatie.

Door haar hoge dagscore tijdens de Roden Challenge nam Ashley van Meeteren de koppositie in het klassement van de 3e periode over van Martin Timmer. De viervoudig winnaar van de TipCompetitie kende een off-day en scoorde slechts zeventien punten; de helft van het aantal van Van Meeteren. Ze heeft nu een voorsprong van twaalf punten op Timmer, die tweede staat. Ben Beentjes en Jeroen Bakker volgen op achttien punten. Van Meeteren heeft met nog één Challenge te gaan de overwinning bijna binnen.

De strijd om de eindzege in de TipCompetitie gaat tussen Frans Jansen en Lenie Zuidgeest. Beide kemphanen gaven elkaar geen centimeter toe, waardoor Jansen nog altijd een voorsprong koestert van drie punten op Zuidgeest. Hun voorsprong op nummer drie Benjamin Hilgersom bedraagt respectievelijk vijftien en twaalf punten; genoeg om in elk geval bij de eerste twee te eindigen. Hilgersom heeft op zijn beurt twaalf punten voorsprong op neefje Bas Hilgersom en lijkt redelijk zeker van een podiumplaats.

Frits Taag, Ton Zuidgeest en Saskia van der Loos lijken alleen met een flinke verrassing nog kans te kunnen maken op een plek op het podium. Loes Hilgersom, Leon Zoetemelk en Fan van Jan zullen alle zeilen moeten bijzetten om hun plek in de Top 10 te behouden. André Uljee, Ashley van Meeteren, André Oudshoorn, Sem Hilgersom, Jeroen Bakker en Wil Verduin maken nog altijd kans op een plekje bij de beste tien, maar zullen wel een huzarenstukje moeten uithalen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.