Ton Jeu zorgt voor daverende verrassing tijdens NK

6 juli 2013 18:17

Ton Jeu heeft tijdens het Nederlands kampioenschap in Warmond voor een enorme verrassing gezorgd. De Fransman met op de sulky Manon Pools, als een grote outsider gestart, pakte op de Herenweg de winst door in de finale Attila en Ruud Pools te kloppen.

Ton Jeu staat bekend als één van de snelste starters van het circuit, maar kon het normaal gesproken ‘lopende’ niet winnen van de concurrentie. In het zonovergoten Warmond was alles anders. Ton Jeu kwam na veel strijd de eerste omlopen door en bleek toen conditioneel duidelijk de beste. Attila (Ruud Pools), in zijn carrière al goed voor zes kortebaanzeges, moest de gehele middag tot het uiterste gaan, en bleek in de eindstrijd niet bij machte om weerstand te bieden tegen de bliksemstarts van Ton Jeu.

Jubileum

Qualva Nonantais, eveneens met Ruud Pools op de sulky, pakte sterk de derde plaats. De verrassende Ottimo du Closet en John Dekker werden vierde.

De Harddraverij van Warmond stond in 2013 voor de 125ste keer op het programma. Tevens organiseerde het huidige bestuur voor de 25ste keer. Vanwege dit dubbele jubileum kreeg Warmond van de Kortebaanbond het Nederlands kampioenschap toegewezen. In 1964 organiseerde Warmond voor het laatst het Nederlands kampioenschap. De winst ging toen naar X Hanover met, pikeur van de eeuw, Jan Wagenaar.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.