Toekomst Kortebaandag in Alkmaar onzeker

17 december 2016 08:56

De kans dat de Kortebaanbond ook in 2017 een Kortebaandag organiseert op Drafcentrum Alkmaar is klein. Initiatiefnemers René Stembert en Rob Slootbeek hebben hun taak neergelegd. Vooralsnog heeft niemand zich gemeld om de organisatie over te nemen.

“Het afgelopen jaar hebben slechts vijftien organisaties zich aangemeld. Dat is te weinig. En een gemiste kans voor de overige dertien”, meldde Stembert het bestuur van de Kortebaanbond dinsdag tijdens de algemene ledenvergadering.

Grootse dagen

“De dagen die wij hebben georganiseerd, waren voor ons grootse dagen. De druk om er echter zo’n mooie dag van te maken, werd elk jaar groter. Het was een flinke klus om het financieel rond te krijgen. Het afgelopen jaar hebben we zelfs afgesloten met een tekort. Daarom geven wij de opdracht terug aan het bestuur.” Desondanks hoopt Stembert dat de traditie, die sinds 2009 in ere wordt gehouden, zich voortzet. “Het zou alleen al erg jammer zijn wanneer de Jan de Leeuw Memorial Megasprint niet meer wordt verreden.”

Vanuit de zaal meldde niemand zich die de organisatie van het evenement voor het komende jaar op zich wil nemen. Wel kwamen er meerdere suggesties. Zo stelde Jaap Poelstra, voorzitter van het draverijcomité, voor om de Kortebaandag te laten organiseren elk jaar afwisselend door een kortebaanvereniging of -stichting. Het is dan niet meer de opening van het kortebaanseizoen, maar een extra feestelijke kortebaan.

Contributie

Henri Stol legde namens Sassenheim zijn hoop in handen van de Kortebaanbond. “Kan het bestuur van de Kortebaanbond niet zelf het initiatief nemen? De dag zou dan bekostigd kunnen worden door de contributie van de leden te verhogen.”

Voorzitter Gerard Post Uiterweer voelt daar niets voor. “We hebben net tijdens de vergadering besloten de contributie op hetzelfde niveau te houden. Dit gaat een brug te ver. Ik roep alle verenigingen en stichtingen op om na te denken over de toekomst van dit evenement. Ook wij zullen dit doen. Hopelijk komen we met elkaar tot een oplossing.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.