Geen kortebaan in Zuiderpark: ‘Totalisator verboden’

22 maart 2017 08:00

De kortebaan van Den Haag op zondag 21 mei is alsnog geannuleerd, heeft een teleurgestelde NDR-manager Cees Pluimgraaff dinsdag gemeld. Als reden wordt aangevoerd dat het College van de Gemeente Den Haag geen toestemming geeft om tijdens de kortebaan via de totalisator te wedden.

De annulering is opvallend, omdat de organisatie vorige maand nog meldde dat de vergunning voor de kortebaan rond was. “Het Haagse College heeft nu aangegeven dat een totalisator niet past in een volkswijk zoals de buurt rondom het Zuiderpark is”, vertelt Pluimgraaff. “Voor de organisatie is het wedden op een kortebaan een halszaak. Wedden op een kortebaan hoort erbij zoals het Zuiderpark bij Den Haag. Zonder totalisator geen kortebaan.”

Daarmee is het initiatief, dat begon bij Pluimgraaff en werd omarmd door Haag Events, in schoonheid gestorven. “De teleurstelling is erg groot omdat iedereen al medewerking had toegezegd. Zo was er hulp van de kortebaanverenigingen van Nootdorp en De Lier en de baan was gemeten en goedgekeurd.”

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.