Toch een kortebaanseizoen op Kortebaandraverijen.nl!

29 april 2020 08:37

Geen kortebanen, in elk geval tot 1 september. Toch willen wij het seizoen niet zomaar voorbij laten gaan. De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan een alternatieve kortebaankalender. De activiteiten variëren van het belichten van koersen over de hele wereld tot een fietstocht langs alle kortebaanplaatsen met bijzondere ontmoetingen. Het wordt een ander kortebaanseizoen dan je gewend bent, maar met elkaar gaan we er iets moois van maken!

Vooral rond de dagen dat er normaal een kortebaan gehouden zou worden, vind je op onze website volop vermaak. Op de dag van elke kortebaan belichten wij een koers ergens in de wereld in samenwerking met Runnerz. Hierdoor kunnen de dorpen en steden in plaats van hun kortebaan online toch genieten van paardensport en eventueel een weddenschap plaatsen. Op de alternatieve kalender is dit te vinden onder de naam challenges. Wij zorgen voor een voorbeschouwing en tips met het enthousiasme dat je van ons gewend bent. Eén koers lichten wij uit als hoofdkoers. Hier kun jij als ‘Vriend van de Kortebaan’ jouw tips voor insturen. Hierdoor hebben wij komend seizoen ‘gewoon’ een TipCompetitie.

Op Kortebaandraverijen.nl lichten we bovendien een oude editie van de betreffende kortebaan uit door middel van het tonen van een samenvatting. Ook krijg je een mooi overzicht van de laatste edities en bespreken we onze mooiste herinneringen aan de kortebaan in de podcast.

De komende maanden vind je op deze site volop vermaak over de kortebaansport.

Tour de Kortebaan

Bijzonder is ook de Tour de Kortebaan, die van start gaat op woensdag 28 mei. Een sportieve uitdaging voor ons als redactie. Wij gaan op de fiets in acht etappes langs alle kortebaanplaatsen. Onderweg hebben wij bijzondere ontmoetingen met mensen uit de sport. Een levendig verslag van deze reis kun je volgen in het blog op onze site en via de sociale kanalen.

Wanneer wij overal zijn geweest, starten we voor de tweede keer met een Virtuele kortebaan. In deze editie gaan de paarden uit de seizoenen 2016 en 2017 met elkaar de strijd aan. Via de site en Facebook kun je elke dag genieten van mooie en spannende ritten. Als ‘Vriend’ kun je ook hiervoor de TipCompetitie invullen.

Sprintkoersen

Ondertussen hopen wij dat de langebaan in Nederland weer van start gaat. Zonder publiek weliswaar en onder strenge regels, maar toch. De koersen waarin kortebaanpaarden deelnemen, belichten wij met extra veel aandacht. Wanneer er speciale koersen voor kortebaanpaarden worden georganiseerd, brengen wij de liefhebbers hierover uitgebreid op de hoogte met tips. Afhankelijk van de vorm waarin wordt gekoerst, tellen deze koersen ook mee voor de TipCompetitie.

Op de website zijn wij inmiddels begonnen met de rubriek ‘Terug in de Tijd’. Bijna elke dag schrijven wij een verhaal over wat er in de historie op deze dag gebeurde. We kunnen in onze archieven terug tot 1930 dus je kunt bijzondere verhalen verwachten! Daarnaast gaan wij op zoek naar de verhalen van deelnemers, vaste bezoekers, commissarissen, bestuursleden etc. Wij zijn heel benieuwd hoe zij in de sport zijn beland, maar ook hoe zij de kortebaan-loze zomer doorkomen.

Steun onze werkzaamheden en Word ‘Vriend’

Om al deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, hebben wij jouw steun meer nodig dan ooit. Wij doen daarom een oproep aan jou om je aan te melden als ‘Vriend’ (10 euro) of ‘Vriend Plus’ (20 euro). Je staat daardoor niet langs de kant, maar steunt onze werkzaamheden. Tevens is het een vrijbrief om deel te nemen aan genoemde TipCompetitie. Als Vriend Plus ontvang je tevens de nieuwsbrief en ben je aan het einde van het jaar (wanneer hopelijk de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven) van harte welkom tijdens de jaarlijkse ‘Vriendendag’. Wij zorgen voor een bijzonder programma, inclusief een hapje en drankje. Ook zullen wij de prijswinnaars van de TipCompetitie huldigen en reiken de wisseltrofee uit aan de ‘Kortebaan van het jaar’ voor de organisatie die het meest creatief is omgegaan met de coronamaatregelen.

Wat betreft het seizoen van de ‘Super Vrienden’ zijn wij op dit moment nog in overleg. We komen zo snel mogelijk met een update!

De alternatieve kortebaankalender

Hieronder vind je de alternatieve kortebaankalender. Mogelijk wordt deze kalender nog uitgebreid met sprintkoersen voor kortebaanpaarden op de langebaan. Wij gaan er voorlopig vanuit dat er in september weer reguliere kortebanen plaatsvinden. Wanneer dit niet het geval is, komen wij met nieuwe challenges en een virtuele kortebaan 2014/2015.

zaterdag 9 meiAssendelft Challenge
vrijdag 22 meiWognum Challenge
woensdag 28 meiTour de Kortebaan1e etappe
dinsdag 2 juniVenhuizen Challenge
woensdag 3 juniTour de Kortebaan2e etappe
woensdag 10 juniTour de Kortebaan3e etappe
zaterdag 13 juniZwanenburg Challenge
woensdag 17 juniTour de Kortebaan4e etappe
vrijdag 19 juniSassenheim Challenge
woensdag 24 juniTour de Kortebaan5e etappe
woensdag 1 juliTour de Kortebaan6e etappe
zaterdag 4 juliWarmond Challenge
woensdag 8 juliTour de Kortebaan7e etappe
donderdag 9 juliEgmond aan den Hoef Challenge
zaterdag 11 juliHoofddorp Challenge
woensdag 15 juliTour de Kortebaan8e etappe
donderdag 16 juliIJmuiden Challenge
maandag 20 juliStompwijk Challenge
woensdag 22 juliStart Virtuele kortebaan 2016/2017
vrijdag 24 juliVoorschoten Challenge
dinsdag 4 augustusNootdorp Challenge
donderdag 6 augustusSantpoort Challenge
dinsdag 11 augustusBemmel Challenge
donderdag 13 augustusBeverwijk Challenge
zaterdag 22 augustusDe Lier Challenge
donderdag 27 augustusMiddenbeemster Challenge
maandag 31 augustusSchagen Challenge

September: mogelijk reguliere kortebanen, anders ook challenges en een Virtuele kortebaan 2014/2015.

Na het seizoen: ‘Vriendendag’ met onder andere prijsuitreikingen 2019 en 2020.

Doe mee!

Tot slot een woord aan allen. De redactie van Kortebaandraverijen.nl is zich net als iedereen bewust van de omvang van de coronacrisis. Op dit moment is de gezondheid van ons allen de grootste zorg. Echter, na deze tijd komt er weer een andere betere tijd. Het zal de kortebaansport zelf zijn die ervoor moet zorgen dat zij overleeft. Wij zullen er alles aan doen om mee te helpen. Wij roepen iedereen die de kortebaansport een warm hart toedraagt op, hetzelfde te doen. Doe jij ook mee?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.