Titelverdediger Ruud Pools wil het tij keren in Lisse

9 september 2019 07:10

Ruud Pools staat voor de grote uitdaging om op donderdag 26 september zijn titel te verdedigen tijdens de kortebaan in Lisse. De pikeur won vorig jaar de koers over de Heereweg met Donate Groenhof, maar wacht in het huidige seizoen nog op zijn eerste overwinning. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Hoewel Donate Groenhof een imponerende erelijst heeft, verraste de merrie vorig jaar met haar winst in Lisse. De troef van trainer Cees Hetteling was in de twee jaar daarvoor slechts twee keer gestart en boekte toen geen succes. In Lisse liet de ‘oude’ Donate Groenhof zich weer zien en liep keer op keer de opgelegde meters achterstand bij de start goed. Na verlies in de derde omloop volgde bijloting, waarna ze alsnog de koers won.

Het bleek vooralsnog een tijdelijke opleving van de achtvoudig kortebaanwinnaar. In ’t Zand werd ze direct in de eerste omloop uitgeschakeld. Dit jaar kwam ze slechts één keer aan de start. In Assendelft was de uiteindelijke winnaar Doc Holiday in de eerste omloop te sterk.

Kortebaan Lisse 2018
De samenvatting van de kortebaan in Lisse vorig jaar.

Pikeur Ruud Pools, de nummer twee op de eeuwige ranglijst qua overwinningen op de kortebaan, was er dit seizoen wel bijna elke kortebaan bij. Hij had tot nu toe echter niet de paarden om mee te strijden om de winst. Alleen in Schagen bereikte hij de laatste vier. Met Go Star werd hij derde. Er is Pools veel aan gelegen om het tij te keren. Wellicht lukt dit op donderdag 26 september in Lisse.

Successen

Het zijn dit jaar vooral de pikeurs John de Leeuw en Lindsey Pegram die de prijzen verdelen. De Leeuw heeft de beschikking over de ijzersterke paarden van Stal de Groningers. Hij won al vier keer met Ronny Brandt. Ook Panic Launcher (twee keer), Archange de Jiel (één keer) en Chief One (één keer) wonnen dit jaar. Pegram boekte successen met Eliot Charisma (drie keer) en Southwind Raptor (twee keer). Bovendien was de regerend kampioen bij de pikeurs al vijf keer (!) tweede met Calistokingsdeep.

Ook Doc Holiday kent een goed seizoen. De ruin werd net als vorig jaar Nederlands Kampioen. Samen met pikeur Bo Sprengers won de ruin de titelstrijd in Santpoort. Ook was de combinatie op dreef met overwinningen in Assendelft en Venhuizen.

Welke paarden deelnemen, wordt bekend op dinsdag 24 september. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op deze website. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar het publiek zijn voordeel mee kan doen.

Feestweek

De Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken legt de deelnemers in de watten. Naast het totale prijzengeld van 5.400 euro voor de eigenaren biedt het extra prijzen voor de winnende pikeur, de winnende trainer en het stalpersoneel.

Voor de jonge bezoekers is er net als voorgaande jaren een kindertoto. De bijbehorende formulieren zijn beschikbaar bij de verkoop van de programma’s. Voor de winnaars zijn leuke prijzen beschikbaar. De kortebaandraverij op de Heereweg is het hoogtepunt en de afsluiting van de jaarlijkse feestweek. Deze gaat op donderdag 19 september van start met het traditionele openingsconcert.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.