Tips van de pikeurs: Van der Mespel legt uit

22 juli 2012 20:31

Tijdens de koers zijn het elkaars rivalen, maar naast de baan kunnen John Dekker en Wim van der Mespel prima met elkaar opschieten. Kortebaandraverijen.nl zet de verhoudingen op scherp door het duo vóór elke kortebaan te benaderen voor een prognose. Wie heeft het meeste kijk op de sport en is de beste tipper? Geniet mee van deze strijd en profiteer van hun inzichten!

John Dekker:
1. Giovanni
2. Viva’s Limburgia
3. Victory Boy S
4. Axel Cartouche

Wim van der Mespel:
“Na een flitsend debuut op de kortebaan zijn er voor Denise Pennekamp in Stompwijk serieuze winkansen. Axel Carouche maakte indruk in Rotterdam en toonde onlangs vorm in Joure door als tweede aan te tikken. Dat hij daarna werd teruggesteld, rekenen we hem niet aan. Nu Axel Cartouche een voorgift van vijf meter heeft, denk ik dat hij een geducht tegenstander wordt van favoriet Viva’s Limburgia, De superruin heeft dit jaar nog niets fout gedaan, maar begint in Stompwijk al met een starthandicap van tien meter. Met een zware loting voor Viva’s Limburgia denk ik dat tien meter geven aan Axel Cartouche in de finalefase misschien een metertje te veel is.

Giovanni moest in Warmond zijn meerdere erkennen in superstarter Appie Swagerman. Met de vorm is niets mis, maar ik houd een slag om de arm. Op een goede dag is Giovanni slecht te kloppen, maar wanneer hij er genoeg van heeft, wordt hij iets moeilijker om mee te werken. Dat gaat ten koste van zijn startsnelheid. Het wordt zijn debuut op gras, maar ik denk dat dat geen probleem gaat veroorzaken. Hij is nog nooit betrapt op een fout, oertrouw en een gemakkelijke draver.

Zalvador Spendic is een echte grasspecialist. Hij lijkt over zijn nukken te zijn heen gegroeid en presteert dit seizoen een stuk regelmatiger. Er zijn zo nog drie paarden te benoemen, die bijzonder interessant zijn. Gilbert CR is een bewezen kortebaner met winst en talloze ereplaatsen. Willie Luciano wisselde onlangs van trainer en heeft Sven Schraal op de sulky. Narten des Lupins start nog wat minder, maar heeft onderweg zeker snelheid genoeg. Kortom, lastig te voorspellen!”

1. Axel Cartouche
2. Viva’s Limburgia
3. Giovanni
4. Zalvador Spendic
Outsiders: Narten des Lupins en Gilbert CR

Stand na Warmond:
1. Wim van der Mespel 237 pnt.
2. John Dekker 225 pnt.

De puntentelling voor deze onderlinge strijd is gelijk aan de tipcompetitie.

Foto: www.supersprinters.nl

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.