TipCompetitie: Wognum is voor René van Balen

31 mei 2022 08:34

De dagprijs van Wognum is gewonnen door René van Balen. De deelnemer uit Beverwijk bleef op basis van tijdstip van inzending Aad van Diest en Ann Warunee nipt voor. Rogier Borsjes is na de koers over de Kerkstraat de nieuwe koploper in de TipCompetitie.

Was in Assendelft een goede dagscore alleen voorbehouden aan een select gezelschap, in Wognum kwamen veel meer deelnemers aan hun trekken. Dat was voornamelijk te danken aan een weinig verrassend koersverloop, met vier paarden van eigenaar Michel Roggen bij de laatste vijf. Kas Trottatore was de vreemde eend in de bijt. De combinatie met Krista Timmer op de sulky liep een verrassend sterke koers en versloeg onder andere Lordspirit en de latere -bijgelote- winnaar Coktail Bar. Niemand van de deelnemers aan de TipCompetitie had dit sterke optreden voorzien en scoorde punten met de uiteindelijke nummer vier van Wognum.

René van Balen legde beslag op de dagprijs. De Beverwijker was één van de in totaal 28 deelnemers welke bonuspunten scoorden met de overwinning van Coktail Bar. Verder tipte hij Panic Launcher, Archange de Jiel en Hero Baldwin. Aad van Diest stuurde dezelfde prognose in, maar was later met inzenden. Ann Warunee kwam op hetzelfde puntentotaal uit als Van Balen en Van Diest en dat zonder de winnaar juist te voorspellen. Ze koos met Archange de Jiel, Ronny Brandt, Panic Launcher en Coktail Bar voor het kwartet van paarden van Stal de Groningers welke de derde omloop haalden. Helaas voor Warunee was ook zij later dan Van Balen met het insturen van haar prognose.

Moest hij na Assendelft de koppositie nog delen, na Wognum staat Rogier Borsjes alleen aan de leiding in de eerste periode. Medekoploper Chris Elderbroek liet een steek vallen en zakte naar plek drie. Gerard Jungbacker wipte over de eerste koploper van het seizoen heen en staat nu op de tweede plaats. Het drietal heeft nog steeds een ruime voorsprong op de concurrentie, maar René van Balen wist het gat toch enigszins te verkleinen. Zijn achterstand op koploper Borsjes mag met achttien punten nog steeds ruim genoemd worden.

Achter Van Balen volgen de deelnemers elkaar in rap tempo op. Frits Taag is de nummer vijf, vlak voor Miranda Hendriks. Ann Warunee is door haar prima dagscore naar de zevende plek gestegen, een positie welke ze moet delen met de Stompwijkers Jennifer van den Bosch en Ton Zuidgeest. Arjan Molenaar en Bram Neefjes maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.