TipCompetitie: Warmond is voor Milenka van den Bosch

6 juli 2020 13:27

De Warmond Challenge is gewonnen door Milenka van den Bosch. De trouwe liefhebster uit Stompwijk scoorde bijna het maximaal aantal punten en bleef zo de concurrentie voor. Koploper Saskia van der Loos moest wat terrein prijsgeven en deelt nu de koppositie met Frans Jansen.

De favorieten maakten hun status volledig waar tijdens de Warmond Challenge. Jaap van Rijn won de koers met Jess (Vryenesse), met achter zich Jack Baldwin (10) en Jewel Jewel Starlake (11). De deelnemers aan de TipCompetitie scoorden dan ook een karrenvracht aan punten. In totaal waren er maximaal 46 punten te scoren. Milenka van den Bosch kwam met 45 punten bijna aan dat aantal. De Stompwijkse had de drie eerder genoemde favorieten meegenomen in haar prognose, aangevuld met Jaffa Joha (6).

Uitslag 3e koers Alkmaar
1.(7)Jess Vryenesse12 pnt.7.(2)Ida Swagerman6 pnt.
2.(10)Jack Baldwin11 pnt.8.(9)Go with the flow5 pnt.
3.(11)Jewel Starlake10 pnt.9.(1)Helios Kingly4 pnt.
4.(8)Gypsy Promise 9 pnt.10.(4)Ids Mass3 pnt
5.(6)Jaffa Joha 8 pnt.11.(12)Heaven EMC2 pnt.
6.(3)Gaya Vip 7 pnt.(5)Hanna Charisma0 pnt.

Ook Frans van der Loos voorzag dit kwartet en scoorde net zoals Van den Bosch 45 punten, maar was net wat later met het invullen van zijn prognose. Zo gaf het tijdstip van inzending uiteindelijk de doorslag. Achter dit tweetal scoorden vijf deelnemers 44 punten. Ook zij gingen voor de drie favorieten, maar in plaats van Jaffa Joha voorzagen zij een glansrol van Gaya Vip (3). De merrie zakte tijdens het laatste rechte eind voor de finish echter terug, waardoor ze als zesde finishte; één plek achter Jaffa Joha.

Koploper Saskia van der Loos behoorde met haar dagscore tot de subtop, maar kon niet voorkomen dat Frans Jansen naast haar schoof in de Totaalstand. Beide deelnemers voorspelden tot dusver vier juiste winnaars en delen dus de koppositie. Hun voorsprong op de concurrentie is minimaal. André Oudshoorn volgt op slechts één punt. Frits Taag en Leon Zoetemelk delen de vierde plaats en kijken tegen een achterstand aan van twee punten op het leidende duo.

Cheyenne van den Bosch staat zesde, vlak voor Bas Hilgersom, Ton Zuidgeest en voormalig koploper Marga Lindemans. Wil Verduin maakt de Top 10 compleet. Achter hen staat een groot peloton om de Top 10 te bestormen. Ashley van Meeteren, Gé Hilgersom, André Uljee, Milenka van den Bosch en Rogier Borsjes hebben slechts een kleine achterstand en hoeven geen halsbrekende toeren uit te halen voor een top-notering. Met de apotheose van de 1e periode in het vooruitzicht -op Victoria Park in Wolvega worden zowel de Egmond aan den Hoef Challenge als de Hoofddorp Challenge afgewerkt- stijgt de spanning tot ongekende hoogten!

(Foto boven: Ruud de Groot)

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.