TipCompetitie: Warmond is voor Leon Zoetemelk

8 juli 2019 14:39

Leon Zoetemelk heeft de dagprijs van Warmond veroverd. De Voorschotenaar moest qua punten Alex Koster naast zich dulden, maar was ruim sneller met het insturen van zijn prognose. De leiding in het Totaalklassement bleef in handen van Rogier Borsjes, die de sterk oprukkende Guido Bakker nog maar net achter zich weet te houden.

Zoetemelk en Koster voorspelden allebei Panic Launcher als winnaar van de koers in Warmond met daarachter Chief One, Doc Holiday en Gaya Vip, wat resulteerde in een dagscore van 33 punten. Zoetemelk, die als SuperVriend dankzij Gaya Vip een prachtige middag had, stuurde zijn prognose donderdagavond in, terwijl Koster vrijdagochtend zijn vier deelnemers invulde. In totaal voorspelden veertien deelnemers de juiste winnaar. Dat waren naast Koster en Zoetemelk ook Anita Paartman, Cees Kuilman, Cees Welp, Erwin Möhlmann, Gerard Koop, Guido Bakker, Harry Toebes, Leendert van der Caaij, Shirley Brugman, Stefan de Groot, Thea de Leeuw en Tjerk Hulsbos.

Voor Koster was het de derde keer dat hij dit seizoen de juiste winnaar van een kortebaan voorspelde. Daarmee bevindt hij zich in een gezelschap van 21 deelnemers, die net zoals Koster drie juiste winnaars voorspelden. Dat zijn op een rij:

Alex Koster Guido Bakker Jur Visser René van Baalen
Erwin Limmen Hans Neesen Paul Bourgonje Rogier Borsjes
Erwin Möhlmann Jan Slobbe Paul van Diest Saskia van der Loos
Frans van der Loos Jenny Zuurbier Piet Zwart Sem Hilgersom
Frits Taag Julia Hilgersom Raymond van Diest Stefan de Groot
Thea de Leeuw

Rogier Borsjes is na Warmond nog altijd de koploper in het Totaalklassement. Zijn voorsprong op de nummer twee is drie punten. Alleen is de runner-up na Warmond niet meer Catie Shoop, die naar de vijfde plaats zakte, maar Guido Bakker. Bakker heeft momenteel de smaak flink te pakken, want na de hoogste dagscore in Sassenheim is hij inmiddels met zevenmijlslaarzen opgeklommen naar de top van het Totaalklassement.

Achter Bakker is het dringen geblazen. Hans Neesen volgt op één punt op de derde plaats, op de huid gezeten door Jenny Zuurbier. Frans van der Loos en Piet Zwart moesten een beetje terrein toegeven, maar handhaafden zich op een gedeelde vijfde plaats. Willie van der Mespel was na een prima start van het seizoen iets weggezakt, maar maakte een mooi sprongetje van plek tien naar plek acht. Achter haar volgt Gertjan Vis op de negende plaats.

Voor de eerste negen deelnemers in het Totaalklassement is het echter alarmfase één. Op plek tien is inmiddels Martin Timmer aangeschoven en dan zal iedereen moeten beseffen dat het spel op de wagen is. Timmer won de TipCompetitie drie keer op rij (in 2015, 2016 en 2017) en mag daarom tot de kortebaankenners pur sang worden gerekend. Vorig jaar kende Timmer een qua puntenaantal minder seizoen, maar de Heemskerker staat te popelen om de voor hem zo bekende pole-position weer te heroveren. Erwin Limmen en Piet Zonneveld maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.