TipCompetitie: Venneman deelt genadeklap uit

8 september 2014 08:56

De strijd om de eindoverwinning van de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl lijkt gestreden. Waar het voor de andere deelnemers tijdens het Nederlands kampioenschap punten sprokkelen was, deelde koploper Violette Venneman naar alle waarschijnlijkheid de genadeklap uit door flink te scoren. Met een voorsprong van dertig punten op de nummer twee van het klassement lijkt de koers, met nog zeven kortebanen te gaan, gelopen.

Het verrassende koersverloop en dito winnaar van het Nederlands kampioenschap was door weinigen voorzien. Enkel Kees de Bock, Ferry Elderbroek, Willie van der Mespel,Martin Timmer, Cheyenne van den Bosch en Fred Frelin, de winnaar van de TipCompetitie van vorig jaar, hadden Zero Option Lane in hun prognose meegenomen. Slechts één deelnemer tipte de uiteindelijke winnaar als de nieuwe kampioen van Nederland. Dat was uitgerekend koploper Violette Venneman, die hierdoor nog eens negen bonuspunten opstreek. Met haar voorspelling, met Edo Venus, Iper Flying en Co Swagerman op de plekken daarachter, behaalde ze voor de derde keer dit seizoen de hoogste dagscore.

Met haar score vergrootte ze haar voorsprong op de nummer twee van het klassement, Fred Overdevest, naar dertig punten. Hoewel er tijdens zeven kortebanen nog genoeg punten zijn te veroveren, lijkt dit gat groot genoeg om het uit te zingen tot de laatste kortebaan van ’t Zand. Voor Overdevest, in Voorschoten dolblij met de tweede plaats van zijn Howings Kumpel, lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare. Kees de Bock, als nummer drie van het klassement wist zijn achterstand te verkleinen. 

Ferry Elderbroek behield de leiding in het regioklassement ‘Westland’. Met nog slechts één kortebaan, die van Roden, te gaan voor dit deelklassement heeft de Lissenaar goede papieren om dit klassement op zijn naam te schrijven. Venneman staat echter op een niet al te grote achterstand. Het gat met André Oudshoorn en Martin Timmer lijkt echter groot genoeg. Tijdens de volgende kortebaan in Purmerend valt de beslissing in het regioklassement ‘Zaanstreek’. Rob Slootbeek heeft nog altijd de leiding, maar achter hem maken nog zeker zes deelnemers kans op de eerste prijs van het seizoen.

Bekijk het dagklassement van Voorschoten, het regioklassement ‘Westland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.