TipCompetitie: Venhuizen is voor Marco Lammers

12 juni 2019 10:57

Marco Lammers heeft de dagprijs van Venhuizen op zijn naam gebracht. De liefhebber uit Westzaan hield een groot peloton achtervolgers met slechts één puntje achter zich. Rogier Borsjes behield zijn koppositie in het totaalklassement en is voor de tweede achtereenvolgende koers de trotse lijstaanvoerder.

Al vroeg in de koers kregen veel deelnemers aan de TipCompetitie een flinke tik te verwerken toen Southwind Raptor na een kamprit werd uitgeschakeld door Discovery’s Wish. Doc Holiday maakte het verloren terrein enigszins goed door de koers te winnen, iets wat door maar liefst 88 deelnemers was voorspeld. Het leverde hen vier bonuspunten op.

Onder hen Marco Lammers, die naast de veertien punten met Doc Holiday ook punten scoorde met Fullrich v Assum (vijf punten), Contador (acht punten) en Go Star (twee punten). Dat bracht hem op een totaal van 29 punten, slechts één punt meer dan zijn directe achtervolgers Aad van Diest, Chiel Bos, Frans vd Loos, Kees Duijnisveld, Thea de Leeuw, Wendy Wester en Wybo Lelieveld. Daar waar Lammers Southwind Raptor links liet liggen, kozen zij allemaal wel voor de Amerikaanse sprinter. Het feit dat Go Star wél de tweede omloop bereikte en Southwind Raptor niet bracht Lammers de dagprijs.

Met drie verreden kortebanen zijn de onderlinge verschillen klein en kan een goede dagscore een flinke sprong in het totaalklassement opleveren. Desondanks wist Rogier Borsjes zijn koppositie te behouden. Tim Feenstra, de nummer twee na Wognum, sloeg in Venhuizen de plank flink mis en zakte van de tweede naar de 25e plaats. Frans van der Loos profiteerde en steeg vanaf plek tien naar de positie van runner-up.

Willie van der Mespel steeg in zijn kielzog naar de derde plaats, vlak voor Catie Shoop. Gertjan Vis staat vijfde, op één punt gevolgd door Jenny Zuurbier, Marianne Hekman, Piet Zwart en Theo Aardenburg. Frits Taag, Kees Duijnisveld en Piet Vlag maken de top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.