TipCompetitie: Van der Pols scoort op thuisbaan

29 juli 2016 10:16

Pieken tijdens een thuiswedstrijd; het is weinigen gegeven. Bernhard van der Pols scoorde uitgerekend op het moment dat het kortebaancircus zijn woonplaats aandeed het hoogste puntenaantal van de in totaal 104 inzendingen. Mats Ligthart greep de macht in het regioklassement ‘Westland’, terwijl Kees Duijnisveld met een dominantie á la John de Leeuw het algemeen klassement blijft aanvoeren.

Met een perfect gevoel voor timing pakte Van der Pols de dagprijs van zijn thuiskortebaan. Naast Barbert en Casanova koos de Voorschotenaar voor de twee paarden van Danny den Dubbelden, Pricken en Palle Spirit. Laatstgenoemde draafde een prachtige koers en negen punten bij elkaar. De Ajax-supporter kwam zo uit op 33 punten. Ook Alex Koster en Saskia van der Loos scoorden 33 punten, in plaats van Pricken tipten zij Quix de Ginai, maar zij grepen net naast de dagprijs op basis van het tijdstip van inzending. Mats Ligthart scoorde met 32 punten ook uitstekend. Met Casanova, Barbert, Palle Spirit en Zero Option Lane kon hij niet beter scoren, maar de liefhebber uit Warmenhuizen liep de drie bonuspunten voor het tippen van Barbert als winnaar mis.

Het mislopen van de dagprijs wordt verzacht door het feit dat Ligthart de nieuwe koploper in het regioklassement ‘Westland’ is. Kees Kinnegin begon met een minimale voorsprong aan de kortebaan van Voorschoten, maar was niet bij machte om Ligthart bij te houden. Kinnegin volgt nu op vijf punten achter Ligthart op de tweede plaats, net voor Martin Timmer, de winnaar van het algemeen klassement van vorig jaar, en Kees Duijnisveld, de huidige koploper.

Hoogmis

De koppositie van Duijnisveld kwam op de Van Beethovenlaan geen moment in gevaar. Sterker, de lijstaanvoerder breidde zijn voorsprong op de nummer twee Hans Neesen zelfs iets verder uit. De achterstand van Neesen bedraagt na de koers in Voorschoten maar liefst achttien punten. Paul van Diest neemt nu alleen de derde plaats in, Aad van Diest is vierde. Deze positie moet Van Diest delen met titelverdediger Martin Timmer en Piet Zwart. Eric Goedhart en Casper Brussee staan nu zevende en achtste, voor Hennie van Seggelen, die negende staat. Henk Timmer is nieuw in de Top10.

De volgende kortebaan, de traditionele ‘hoogmis’ over de klinkers van de Hoofdstraat in Santpoort, behoort tot het regioklassement ‘Zaanstreek’. In dat klassement verdedigt Ferry Elderbroek een voorsprong van twee punten op Aad van Diest en Eric Goedhart. Daarna volgt het Nederlands kampioenschap in Nootdorp, welke tot het regioklassement ‘Westland’ behoort.

Bekijk hier de dagscores van Voorschoten, het regioklassement ‘Westland’ en het algemeen klassement na Voorschoten.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.