TipCompetitie: Saskia van der Loos wint 1e periode

12 juli 2020 12:16

Saskia van der Loos heeft met het kleinst mogelijke verschil de 1e periode van de TipCompetitie op haar naam geschreven. De deelnemer uit Assendelft eindigde op een gelijk aantal punten met André Oudshoorn, maar voorspelde vaker de juiste winnaar dan haar concurrent uit Hillegom. Fan van Jan en Piet van der Mespel pakten de dagprijzen van respectievelijk de Egmond aan den Hoef Challenge en de Hoofddorp Challenge.

Er waren met twee Challenges in één meeting een karrenvracht aan punten te verdienen voor de TipCompetitie. André Oudshoorn keek na de Warmond Challenge tegen een achterstand aan van slechts één schamel puntje en was na de 3e koers op Victoria Park (de Egmond aan den Hoef Challenge) Saskia van der Loos voorbij. Van der Loos op haar beurt liep haar achterstand weer in tijdens de 4e koers op Victoria Park (de Hoofddorp Challenge) en finishte net zoals Oudshoorn op 280 punten. Bij een gelijk aantal punten geeft het aantal juist geraden winnaars de doorslag. Oudshoorn voorspelde drie keer de juiste winnaar, Van der Loos vijf keer. Zo is Van der Loos als winnares van de 1e periode de eerste prijswinnaar van het seizoen.

Frans Jansen moest de koplopers laten gaan, maar heeft vanaf de vierde plaats het leidende duo nog steeds in het zicht. Frits Taag steeg een plekje en staat nu naast Van der Loos en Oudshoorn op het podium. Achter nummer vijf Leon Zoetemelk is Bas Hilgersom naar de zesde plek gestegen. Ton Zuidgeest staat zevende, vlak voor Ashley van Meeteren en Fan van Jan. André Uljee, Rogier Borsjes en Wil Verduin maken de Top 10 compleet.

Fan van Jan maakte een flinke sprong in het Totaalklassement. Dat was mede te danken aan uitstekende score tijdens de Egmond aan den Hoef Challenge. De grote fan van Jan Wagenaar had met winnaar Droit au Coeur (6), Fortuna Phyt’s (3) en Diamond ER (4) de drie sterkste paarden van de koers in zijn prognose opgenomen en maakte zijn prognose compleet met de als zevende gefinishte Dame Quick (10). Leendert van der Caaij kwam één punt te kort. Ook hij koos de paarden die op het podium eindigden, maar koos voor de nummer acht van de koers, Dona de Vrie. André Oudshoorn, Mardina Woord, Rogier Borsjes en Willie van der Mespel, de nummers drie van het dagklassement, voorspelden naast het al eerder genoemde trio een glansrol voor Elias (7), maar de combinatie met Jaap van Rijn op de sulky finishte in het achterveld.

3e koers Victoria Park
1. (6) Droit au Coeur 13 pnt.  8. (9) Dona de Vrie 6 pnt.
2. (3) Fortuna Phyt’s 12 pnt.  9. (13) Almeric du Clos 5 pnt.
3. (4) Diamond ER 11 pnt. 10. (7) Elias 4 pnt.
4. (5) Djoko’s Way 10 pnt. 11. (11) Dean les Jarriais 3 pnt.
5. (2) Dalton du Demon  9 pnt.  – (1) Beau Gaillard 0 pnt.
6. (12) Belle Bonanza  8 pnt.  – (8) Gall Game 0 pnt.
7. (10) Dame Quick  7 pnt.

Tijdens de Hoofddorp Challenge werd door de deelnemers flink minder gescoord. Favoriet Baladin Williams (4) ging bij het uitdraaien van de laatste bocht van de benen en werd uitgeschakeld. De ijzersterke Cocktail du Biwetz (8) werd door slechts zes deelnemers als winnaar voorspeld. Piet van der Mespel was één van hen. Naast de winnaar koos hij Amiral Danica (6), Bravo Well (1) en Clopin du Boulay, de nummers drie, vier en zes van de koers. Met dit kwartet bleef hij Theo Aardenburg ruim voor. De paarden van Aardenburg finishten op de plekken twee, drie, vier en vijf, maar het ontbreken van winnaar Cocktail du Biwetz brak de deelnemer uit Heemskerk op.

4e koers Victoria Park
1. (8) Cocktail du Biwetz 10 pnt. 6. (5) Clopin du Boulay 5 pnt.
2. (2) Droghedo  9 pnt. 7. (3) As Magic 4 pnt.
3. (6) Amiral Danica  8 pnt. 8. (10) Bandino du Pre 3 pnt.
4. (1) Bravo Well  7 pnt.  – (4) Baladin Williams 0 pnt.
5. (7) Apache Jeloca  6 pnt.  – (9) Eagle 0 pnt.

 

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.