TipCompetitie: Ruud Henneke pakt dagprijs Lisse/Duindigt

26 september 2020 10:10

Ruud Henneke heeft knap de dagprijs van Lisse/Duindigt gepakt. De deelnemer uit Wognum liep met zijn prognose enigszins uit de pas, maar bleef daarom wel de concurrentie voor. Bridget Zoetemelk sleepte meer dan genoeg punten binnen om deze mini-uitgave van de TipCompetitie te winnen.

Maar liefst 21 deelnemers finishten op een dagscore van 29 punten. Veel van hen kozen voor de paarden die tijdens het Nederlands kampioenschap op Duindigt op de eerste vier plekken finishten, een paar uitzonderingen daargelaten. Bridget Zoetemelk koos voor Juliette in plaats van Archange de Jiel en Lenie Zuidgeest, Jeroen Veenboer en Hans Bak kozen voor Chaman Rapida in plaats van Bronco Boko.

Ruud Henneke liet juist Southwind Raptor buiten zijn voorspelling en koos voor Chaman Rapida. Die beslissing maakte het verschil. De Amerikaan van Bert de Boer werd tijdens de derde omloop uitgeschakeld door Bronco Boko, terwijl Chaman Rapida de troostfinale won van stalgenoot Lordspirit en als derde finishte.

Ondanks dat Piet van der Mespel de bonuspunten van Eliot Charisma misliep, eindigde hij knap op de tweede plaats in het dagklassement. De Leidschendammer nam door Hampshire F Boko als winnaar te tippen een grote gok, maar met verder Eliot Charisma, Bronco Boko en Chaman Rapida was hij de enige deelnemer met vier paarden in de derde omloop.

Bridget Zoetemelk behield haar koppositie in het Totaalklassement en is zo de winnares geworden van deze mini-uitgave van de TipCompetitie. Let wel: de Rob Slootbeek Wisseltroffee is voor de winnaar van de reguliere TipCompetitie, welke dit seizoen enkel langebaankoersen behelst. Desondanks zal Zoetemelk tijdens de Vriendendag van 2021 in het zonnetje worden gezet. Martin Timmer finishte als tweede, vlak voor Frits Taag en Jan van Grieken. Cheyenne van den Bosch en Milenka van den Bosch delen met Peter Welp de vijfde plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.