TipCompetitie: Rogier Borsjes winnaar eerste periode

20 juli 2019 08:49

Rogier Borsjes is de winnaar geworden van de eerste periode van de TipCompetitie. Borsjes nam na de kortebaan van Wognum de leiding en stond deze niet meer af. De hoogste dagscore in IJmuiden was voor Raymond van Diest, die een mooie sprong maakte in het Totaalklassement. Zijn eindsprint kwam echter te laat om Borsjes van de winst af te houden.

De overwinning komt Rogier Borsjes meer dan toe. Hij stond gedurende de eerste periode zeven van de acht kortebanen bovenaan en koos vijf keer voor de juiste winnaar. Met nog alleen de kortebaan van IJmuiden voor de boeg koesterde Borsjes een voorsprong van vijf punten op zijn concurrent Frits Taag. Hoewel Borsjes in IJmuiden niet zijn beste dag als deelnemer beleefde, wist hij zelfs zijn voorsprong op de concurrentie uit te bouwen. Erwin Limmen kroop naast Taag naar de tweede plaats. Het duo heeft een achterstand van acht punten op de koploper, een flink gat. Jenny Zuurbier volgt namens VV Heemskerk zelfs op twaalf punten, wat betekent dat Borsjes er voorlopig uitstekend voor staat.

Achter Zuurbier is het dringen geblazen. Hans Neesen neemt de vijfde plek in, op slechts één punt gevolgd door Piet Zwart en Raymond van Diest. Laatstgenoemde maakte door een uitstekend dagscore (daarover later meer) een mooie sprong vanaf de 34e plaats naar de top van het Totaalklassement. André Uljee, Catie Shoop en Jur Visser maken vanaf de achtste plaats de top 10 compleet, slechts één punt voor C.P. Venema en Leon Zoetemelk, die samen de elfde plaats delen.

Slechts drie deelnemers durfden het aan om Southwind Raptor als winnaar van de kortebaan in IJmuiden te voorspellen. Niet zo gek natuurlijk, want de Amerikaan was tijdens zijn eerdere deelnames dit seizoen niet op zijn best en had met Panic Launcher de favoriet als tegenstander geloot. De deelnemers moesten dus een keuze maken en die pakte voor veel deelnemers verkeerd uit. Jur Visser omzeilde dit probleem door zowel Panic Launcher als Southwind Raptor mee te nemen in zijn prognose, met laatstgenoemde als winnaar. Dat leverde hem wel acht bonuspunten op, maar niet de hoogste dagscore.

De hoogste dagscore was namelijk voor Raymond van Diest, die naast Southwind Raptor als winnaar ook voor Bronco Boko, Hero Baldwin en Calistokingsdeep had gekozen. Met dit kwartet bleef hij Leon Zoetemelk twee punten voor. De analist van Kortebaandraverijen.nl koos ook voor Southwind Raptor als winnaar, maar de verrassend vroege uitschakeling van Broer van Bremen zat hem dwars. Hero Baldwin en Calistokingsdeep konden dat verschil logischerwijs niet meer compenseren.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! De kortebaan van Stompwijk die maandag wordt verreden, is de eerste koers van de tweede periode, die verder de kortebanen van Voorschoten, Santpoort, Nootdorp, Beverwijk, Bemmel, De Lier en Middenbeemster behelst. Sta je er op dit moment niet florissant voor in het Totaalklassement, niet getreurd. De tweede periode biedt volop kansen om je naam alsnog in de geschiedenisboeken van de TipCompetitie bijgeschreven te krijgen. Succes!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.