TipCompetitie: René van Balen haalt uit in Purmerend

13 september 2019 08:42

Met vrijwel alle toppers van dit seizoen aan de start viel het voor de deelnemers aan de TipCompetitie niet mee om een gedegen prognose in te sturen. Toch wisten meerdere deelnemers flink te scoren. Zoals René van Balen, die met 38 punten maximaal scoorde en zo de dagprijs binnensleepte. De top van het Totaalklassement bleef onveranderd en Milenka van den Bosch behield de leiding in de 3e periode.

Het feit dat Calistokingsdeep op de Nieuwstraat voor het eerst dit seizoen vanaf de basisafstand mocht starten, deed veel deelnemers besluiten om de smaakmaker van dit seizoen als winnaar van de koers in te vullen. Maar liefst 27 deelnemers voorzagen een overwinning van de gelegenheidscombinatie met Bo Sprengers op de sulky. Dat leverde hen zes bonuspunten op.

Onder hen René van Balen, die in Purmerend met een maximaal aantal punten beslag legde op de dagprijs. Van Balen koos verder voor Panic Launcher, Archange de Jiel en Southwind Raptor. Paul Bourgonje vulde exact dezelfde paarden in, inclusief de juiste winnaar, maar greep op basis van tijdstip van insturen net naast de dagprijs.

Jaap Kruik en Ralph Demmers bleven steken op 36 punten. Zij kozen weliswaar voor de drie paarden die op het podium finishten, maar hadden Southwind Raptor buiten hun prognose gelaten en hadden gekozen voor Ronny Brandt. De viervoudig kortebaanwinnaar sneuvelde echter een omloop eerder dan zijn Amerikaanse concurrent.

Milenka van den Bosch behield de leiding in de 3e periode. Ze scoorde net zoals Germain Ebbeling 32 punten, waardoor haar voorsprong op de nummer twee nog steeds twee punten bedraagt. Paul Bourgonje maakte door zijn hoge dagscore een flink sprong vanaf de zeventiende plaats naar plek drie. Zijn achterstand op Van den Bosch is drie punten. Piet van der Mespel steeg ook enkele plaatsen en staat nu vierde, vlak voor Jack Duineveld. Hij kijkt tegen een achterstand aan van acht punten, Van der Mespel heeft zeven punten goed te maken.

Het ‘kampioenenbal’ in Purmerend had een struikelblok kunnen zijn voor de drie koplopers in de TipCompetitie, maar het tegendeel bleek waar. Het leidende drietal scoorde elk 32 punten en namen zelfs meer afstand van de concurrentie. Rogier Borsjes is nog altijd de trotse koploper, op slechts één punt gevolgd door Raymond van Diest. Jenny Zuurbier weet namens VV Heemskerk haar karretje nog altijd aan te haken en volgt op zeven punten van koploper Borsjes.

Paul Bourgonje liep dan wel op tijdstip van inzending de dagprijs mis, maar deed verder uitstekende zaken. In de 3e periode klom hij zoals eerder beschreven op naar de derde plaats. Ook in het Totaalklassement maakte hij een flinke sprong. Na de koers in Heemskerk stond hij twaalfde, na Purmerend is hij terug te vinden op plek vier. Deze plek moet hij delen met Thijs Buteijn, die zich zo in de top van het klassement handhaafde.

Ook André Uljee en Frits Taag behielden hun hoge posities. Zij hebben echter gezelschap gekregen van Martin Timmer, die als een soort van lift door de Top 10 raast. De drievoudig winnaar is nu naast Taag op een gedeelde zevende plaats te vinden. Voor de deelnemers uit Stompwijk verliep Purmerend niet zoals gehoopt. Jennifer en Cheyenne van den Bosch moesten flink wat terrein toegeven, maar handhaafden zich wel in de Top 10. Een tweede misstap kunnen ze zich echter niet veroorloven, want Jack Duineveld, Stefan de Groot, Leon Zoetemelk, Piet Zonneveld en Hans Neesen staat te trappelen om hun plekken over te nemen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.