TipCompetitie: Raymond van Diest terug aan kop

18 september 2019 20:35

Met nog vier kortebanen voor de boeg heeft Raymond van Diest de koppositie in de TipCompetitie weer overgenomen van Rogier Borsjes. Zijn voorsprong bedraagt zes punten op zowel Borsjes als Jenny Zuurbier, die naast de voormalig lijstaanvoerder is gekropen. De dagprijs in Hillegom ging naar Alex Koster, terwijl Frans Jansen de meeste punten scoorde in Medemblik. Milenka van den Bosch heeft nog altijd comfortabel de leiding in de 3e periode.

Op basis van tijdstip van inzending legde Alex Koster beslag op de dagprijs van Hillegom. Koster voorspelde Chief One als winnaar, met verder Sirol Axe, McSpirit en Boucher le Blanc. Raymond van Diest en Saskia van der Loos vulde exact dezelfde prognose in, maar waren later met het insturen van hun kwartet kanshebbers. In totaal vulden 86 deelnemers Chief One als winnaar van de koers over de Meerlaan in. Alleen Doc Holiday in Venhuizen (88 keer) werd vaker gekozen.

Lia Slootbeek en Mark Bos kozen niet voor Chief One, maar voor McSpirit als winnaar. Dat kostte hen de dagprijs, want verder was hun prognose perfect. Met McSpirit, Limbo, Boucher le Blanc en Chief One kozen zij knap voor de vier halve finalisten in Hillegom. Dat is een aparte vermelding meer dan waard!

Ook de strijd om de dagprijs van Medemblik werd beslecht door het moment van insturen. Frans Jansen was net even eerder dan Peter Welp (Heerhugowaard) en kon zo met de eer gaan strijken. De secretaris van de Kortebaanbond koos voor Archange de Jiel als winnaar, met verder Lordspirit, McSpirit en Gaya Vip. Welp koos ook voor Archange de Jiel en Lordspirit, maar maakte zijn kwartet compleet met Feria de Rheve en Howings Win Win. De puntloze uitschakeling van laatstgenoemde deed Welp, ondanks zijn juiste prognose van de eerste drie paarden in Medemblik, de das om.

In totaal kozen 46 deelnemers voor Archange de Jiel als winnaar. Onder hen ook Paul Bourgonje, die voor de elfde keer dit seizoen de juiste winnaar koos. Dat deed hij vooralsnog beter dan wie dan ook. Hij wordt op de voet gevolgd door Alex Koster, Hans Neesen en Jack Duineveld, die dit jaar tien keer de juiste winnaar voorspelden.

Hoewel er nog vier kortebanen zijn te gaan, zit Milenka van den Bosch voorlopig in een zetel. Na de kortebaan over de Nieuwstraat in Medemblik koestert zijn een voorsprong van zeven punten op haar eerste achtervolger. Dit is André Uljee, die de tweede plek heeft over genomen van Germain Ebbeling. Martin Timmer is opgerukt naar de derde plaats, maar heeft met tien punten een flinke achterstand op Van Den Bosch. Ebbeling vinden we nu terug op de vierde plaats, een positie die hij moet delen met Mats Ligthart en Sem Hilgersom.

De strijd om de eindzege lijkt te gaan tussen Raymond van Diest, Rogier Borsjes en namens VV Heemskerk Jenny Zuurbier. Van Diest heeft zoals eerder vermeld een voorsprong van zes punten op het achtervolgende duo. Zij hebben op hun beurt weer een voorsprong van zeven punten op André Uljee, die de vierde plek bezet. Drievoudig winnaar Martin Timmer volgt op de vijfde plaats, op slechts twee punten van Uljee.

Achter Timmer valt een gat van zeven punten waarna Frits Taag volgt. Hij scoorde tot dusver 517 punten, twee meer dan een kwartet deelnemers dat na Medemblik op 515 punten staat. Cheyenne van den Bosch, Hans Neesen, Jennifer van den Bosch en Paul Bourgonje geven elkaar geen centimeter toe en maken vanaf de zevende plaats de Top 10 compleet. Achter hen staat een groot aantal deelnemers te dringen om een plekje in de Top 10. Sem Hilgersom staat elfde, vlak voor Piet Zonneveld en Thijs Buteijn. Jack Duineveld bezet de veertiende plaats, vlak voor Leon Zoetemelk. Zij zullen een plek op het erepodium wellicht uit het hoofd hebben gezet, of voorspellen zij op de valreep die enorme verrassing waar we er dit seizoen te weinig van hebben gezien?

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.