TipCompetitie: Ralph Demmers slaat keihard toe

27 juni 2017 13:31

Ralph Demmers heeft in Zwanenburg een mokerslag uitgedeeld. De deelnemer uit IJmuiden voorspelde als enige van de 120 deelnemers Obelix West als winnaar van de koers over de kinheim en werd daar vorstelijk voor beloond. Met ruime voorsprong sleepte hij de dagprijs binnen, hij nam de leiding in het regioklassement ‘Bollenstreek’ en is de nieuwe koploper in het totaalklassement.

Gezien de kracht van het deelnemersveld leek het vooraf onwaarschijnlijk dat Obelix West de finale in Zwanenburg zegevierend ging afsluiten. Ralph Demmers hield echter vertrouwen in het karakterpaard van trainster Caroline Aalbers en tipte de elfjarige ruin als winnaar. Dat leverde hem maar liefst negentien bonuspunten op; het hoogste aantal dat dit seizoen tot dusver is uitgedeeld. Naast Obelix West tipte Demmers Sammarco, Quiz de Ginai en Chaman Rapida.

Voor Hanjo Koordes en Tjerk Hulsbos had de finale anders mogen aflopen. Beide deelnemers hadden voor Dashing Dragon als winnaar gekozen en liepen door de galoppades van de ruin tijdens de eindstrijd maar liefst 21 bonuspunten mis. Toch zullen zij niet ontevreden zijn met het aantal punten dat zij uiteindelijk scoorden. Met Quiz de Ginai, Obelix West, Contador en de al eerder genoemde Dashing Dragon hadden zij drie van de vier halve finalisten goed voorspeld.

Met z’n megascore heeft Demmers ook de leiding genomen in het regioklassement ‘Bollenstreek’. De koppositie was na Sassenheim in handen van Henny van Seggelen, C.P. Venema en Jan van Grieken, maar zij konden Demmers in Zwanenburg niet bijbenen. C.P. Venema staat nu tweede, Van Grieken neemt de vierde plaats in met slechts enkele punten achterstand op koploper Demmers. Hanjo Koordes nestelde zich op het virtuele erepodium en staat nu derde. Leon Zoetemelk maakt de Top 5 compleet.

Erwin Limmen stond vijf kortebanen bovenaan de ranglijst van het totaalklassement, maar kende in Zwanenburg een complete off-day. Limmen koos voor een gewaagde voorspelling (Ruby Tuesday, Contador, Fiducia LJD en Evison), maar kreeg de deksel hard op zijn neus. Het kwartet wist slechts drie punten te scoren, waarmee Limmen zijn voorsprong op de concurrentie zag verdampen als sneeuw voor de zon en naar de zesde plaats zakte. Ralph Demmers maakte echter een mooie sprong en wipte vanaf de dertiende plaats over de gehele Top 10 heen naar de koppositie.

Hoewel Demmers in Zwanenburg een magistrale score bewerkstelligde, is zijn voorsprong op de achtervolgers niet groot. Kees Knijnenburg handhaafde zich op de tweede plaats met slechts vier punten achterstand op de koploper. Ook voor Jeroen Bakker veranderde er weinig; hij staat nog altijd op de derde plaats, een plek die hij overigens nu moet delen met Wil Verduin. Alex Koster moest één plekje prijsgeven en staat nu vijfde. Paul van Diest, Willie van der Mespel en Bernhard van der Pols verbeterden hun positie in de Top 10, wat ten koste ging van Jaap Kruik en André Uljee, die nu net buiten de Top 10 zijn gevallen.

Zaterdag verhuist het kortebaancircus naar Warmond, de tweede kortebaan van het regioklassement ‘Westland’. Na de koers in Vroomshoop heeft Gé van der Star de leiding in dit klassement, op de voet gevolgd door Karin Hetteling, Alex Koster en Kees Knijnenburg. Na Warmond volgen nog de koersen in Stompwijk, Voorschoten, Nootdorp, De Lier en Roden voor dit klassement.

BELANGRIJK: meespelen met de TipCompetitie is alleen voor de Vrienden van Kortebaandraverijen.nl. Lees in de link hieronder alles over hoe je Vriend van onze website kan worden. Deelnemers die vóór donderdag 6 juli (kortebaan van Egmond aan den Hoef) niet aan hun financiële verplichtingen hebben voldaan, worden uit de tussenstanden en klassementen gehaald. Laat het niet zo ver komen, speel het gehele seizoen mee met de TipCompetitie en steun daarmee onze activiteiten voor de kortebaansport!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.