TipCompetitie: puntenregen in Wognum

4 juni 2019 10:13

Je hebt kortebanen dat elk gescoord puntje is meegenomen en je hebt kortebanen waarbij de deelnemers overspoeld worden door punten. De kortebaan van Wognum was zo’n kortebaan. De favorieten maakten de verwachtingen waar met als gevolg dat maar liefst vijfenveertig deelnemers boven de dertig punten scoorden. Toen de stofwolken boven de Kerkstraat waren opgetrokken bleken vier deelnemers 38 punten te hebben gescoord. Het tijdstip van inzending werd de scherprechter; Marianne Hekman was de snelste.

Het kwartet Chaman Rapida, Calistokingsdeep, Hero Baldwin en Ronny Brandt werd veruit het vaakst ingestuurd door de deelnemers aan de TipCompetitie. Dit viertal was goed voor maar liefst 31 punten. Het kiezen van de juiste winnaar maakte dus het verschil. Uiteindelijk kozen Barry Opdam, Corina Zitman, Jennifer van den Bosch en Marianne Hekman met Ronny Brandt de juiste winnaar en kwamen zo uit op 38 punten. Het was Hekman die haar prognose slechts vijfentwintig minuten eerder instuurde dan Jennifer van den Bosch, waardoor Hekman de dagprijs van Wognum op haar naam schrijft.

Milenka van den Bosch en Rogier Borsjes liepen de dagprijs net mis. Zij hadden in plaats van Chaman Rapida voor de verrassend sterk opererende Chief One gekozen. Helaas werd de pupil van trainer en pikeur Jaap van Rijn teruggetrokken voor de troostfinale. Wanneer Chief One wél in actie was gekomen en de strijd om de derde en vierde plaats had gewonnen, waren het Van den Bosch en Borsjes die voor de dagprijs in aanmerking waren gekomen.

De top van het Totaalklassement werd flink door elkaar geschud na Wognum. Rogier Borsjes is de nieuwe koploper met twee punten voorsprong op Tim Feenstra. Hans Neesen en Milenka van den Bosch delen de derde plaats. Vanaf de vijfde plaats bestaat het verschil tussen de deelnemers uit slechts één punt. Barry Opdam, Fred Reijn en Willie van der Mespel bezetten gezamenlijk de plekken vijf, zes en zeven. Catie Shoop en Jur Visser zijn de nummers acht van het klassement. Corina Zitman, Frans van der Loos, Gertjan Vis, Jennifer van den Bosch en René van Baalen maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.