TipCompetitie: puntenregen in Warmond

4 juli 2016 10:45

De kortebaan in Warmond verliep zoals veel van de deelnemers aan de TipCompetitie hadden voorspeld. Barbert werd in maar liefst 79 van de in totaal 108 ingestuurde prognoses als winnaar getipt, met een puntenregen als gevolg.

Omdat ook andere favorieten zoals Casanova, Tamburini en Sammarco de nodige punten bijeen schraapten, scoorden maar liefst 23 deelnemers met 34 punten de hoogste dagscore. De strijd om de dagprijs werd dus beslist op het moment van insturen, met Rob van Duivenvoorde als de even gelukkige als snelle winnaar. In het algemeen klassement blijft Kees Duijnisveld de leider, terwijl Mats Ligthart en Willem Wiersma zich op kop van het regioklassement ‘Westland’ nestelden.

Enthousiaste tippers

Tweeëntwintig van de deelnemers die met 34 punten de hoogste score van de dag behaalden, kozen voor het kwartet Barbert, Casanova, Tamburini en Sammarco. Jolanda Bobeldijk scoorde ook 34 punten, maar koos de verrassende Dumarion Metjo in plaats van Sammarco. Beide paarden strandden na een kamprit in de derde omloop en waren allebei goed voor vijf punten. Op de Herenweg in Warmond waren maximaal 35 punten te behalen, dus met 45 deelnemers die dertig punten of hoger scoorden, deden de enthousiaste tippers het lang niet slecht.

Rob van Duivenvoorde pakte uiteindelijk op basis van het moment van inzending de dagprijs. Hij was slechts een klein uurtje sneller dan bijvoorbeeld Ben Beentjes en Fred Frelin. Van Duivenvoorde koos voor de vierde keer dit seizoen de juiste winnaar. Dat lukte tot dusver ook Cees van de Beukel, Cees Welp, Edgar van der Linden, Hans Neesen, Jan van Grieken, Jeroen Bakker, Jur Visser, Kees Duijnisveld, Marco Lammers, Mardina Woord, Marianne Hekman, Piet Zwart, Rob Slootbeek, Tinus Boone en Willie van der Mespel. Niemand raadde dit seizoen al vijf juiste winnaars.

Thuisbaan

Mats Ligthart en Willem Wiersma, twee van de deelnemers die 34 punten scoorden in Warmond, hebben de leiding genomen in het regioklassement ‘Westland’. Zij hebben een voorsprong van twee punten op Jan Slobbe, Martin Timmer, Paul van Diest, Piet van der Mespel en Rob van Duivenvoorde. De volgende kortebaan die wordt verreden voor dit klassement is op de grasbaan in Stompwijk. Daarna volgen de dichtbij gelegen koersen van Voorschoten, Nootdorp en De Lier. De finale van dit klassement vindt plaats in Roden.

Kees Duijnisveld behield de leiding in het algemeen klassement en zag runner-up Jan Slobbe geen punt dichterbij komen. Casper Brussee en Joop van der Lans verloren twee plaatsen, die nu worden ingenomen door Hans Neesen en Paul van Diest. Jan Tervoort behield zijn zevende plaats, terwijl Hennie van Seggelen na de koers op zijn thuisbaan oprukte naar de achtste plek. 

De volgende kortebaan in Egmond aan den Hoef maakt deel uit van het regioklassement ‘Zaanstreek’, waarin Ferry Elderbroek na de kortebaan van Assendelft de leiding heeft. Daarna volgen in dit klassement de koersen van IJmuiden, Santpoort, Beverwijk, Heemskerk en Purmerend.

Bekijk hier de dagscores van Warmond, de tussenstand in het regioklassement ‘Westland’ en het algemeen klassement na acht kortebanen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.