TipCompetitie: puntenregen blijft uit

5 september 2020 08:28

De twee Challenges op Groningen leenden zich voor flinke dagscores, maar deze bleven helaas uit. Meerdere favorieten lieten het lelijk afweten en scoorden geen punten voor de deelnemers aan de TipCompetitie. Door deze ontwikkelingen bleef de Top 10 van het Totaalklassement grotendeels ongewijzigd. De dagprijzen gingen naar Wybo Lelieveld en Eric Goedhart.

Tijdens de Schagen Challenge, de Sweepstakes K voor merries, werden maar liefst vijf paarden uitgeschakeld. Onder hen favoriet Karina Alki (1). Ashley van Meeteren, Wybo Lelieveld en Martin Timmer scoorden geen punten met de pupil van Rob de Vlieger, maar met Karola (5), Korona Pharma (8) en Kamalia Joe (3) hadden ze wel de nummers één, twee en vier in hun prognose opgenomen. Daarmee scoorden ze een respectabel aantal van 38 punten, de hoogste score van de dag. Op basis van tijdstip van inzending pakte Wybo Lelieveld de dagprijs.

Winnaar Karola (5) werd niet door heel veel deelnemers als winnaar getipt. Bridget Zoetemelk, Loonburo Westfriesland, André Uljee, Ria IJperlaan, Bas Hilgersom, Cheyenne van den Bosch, Corina Zitman, Jeroen Veenboer en Leon Zoetemelk waren de enige deelnemers die zeven bonuspunten scoorden met het voorspellen van de juiste winnaar.

De Heemskerk Challenge, de Sweepstakes K voor hengsten en ruins, eindigde in een deceptie voor de deelnemers aan de TipCompetitie. Zo wist favoriet Kansas Lobell (4) de finish niet te bereiken. Hetzelfde gold voor Kensington (1) en Kesper (6); twee paarden die in veel prognoses waren terug te vinden. Winnaar Koen n Klasbak (7) werd door slechts enkele deelnemers aangekeken, maar niemand wist de 25 bonuspunten te scoren die deze verrassende overwinning opleverden.

Eric Goedhart zag zijn winnaar Kansas Lobell (4) falen, maar had met Koen n Klasbak, Kiss and Ride (5) en Kapitein Bianco (8) drie deelnemers die wel in de punten draafden. Het leverde hem negentien punten op; net genoeg voor de dagprijs. Jan van Grieken en Jill Elema grepen net naast deze dagprijs; ze blijven steken op achttien punten.

Martin Timmer greep de macht in de 3e periode. De viervoudig winnaar van de TipCompetitie speelt dit seizoen geen rol in het Totaalklassement, maar is als beste begonnen aan de laatste reeks van Challenges. Zijn voorsprong op de concurrentie is echter minimaal. Wybo Lelieveld volgt op één punt, de achterstand Ashley van Meeteren bedraagt twee punten. Het gat naar Ruud de Groot en Ria IJperlaan is iets groter, maar ook zij zijn nog verre van kansloos.

De top drie van het Totaalklassement bleef ongewijzigd. Lenie Zuidgeest liep één punt uit op Frans Jansen, maar haar voorsprong van twee punten is allerminst een reden om gas terug te nemen. Bas Hilgersom zag zijn achterstand op koploper Zuidgeest bijna verdubbeld; de jongste deelnemer aan de TipCompetitie moet nu dertien punten goed maken. Frits Taag maakte een mooie sprong vanaf de zevende naar de vierde plaats en heeft de jonge deelnemer uit Voorschoten in het vizier.

Benjamin Hilgersom behield zijn vijfde plek, met Leon Zoetemelk kort achter hem. Loes Hilgersom steeg naar de zevende plaats, vlak voor André Oudshoorn en Saskia van der Loos. André Uljee maakt de Top 10 compleet, maar kan zich allerminst veilig wanen. Bridget Zoetemelk volgt op slechts één punt. Ook Fan van Jan, Ben Niersman en Wil Verduin hebben de Top 10 nog steeds in het zicht.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.