TipCompetitie: Piet Adrichem dagprijs, Rogier Borsjes 1e periode

5 juli 2022 09:14

Rogier Borsjes heeft de eerste periode van de TipCompetitie gewonnen. Hij is daarmee de eerste prijswinnaar van het seizoen. Borsjes nam direct in Assendelft samen met Chris Elderbroek en Gerard Jungbacker de leiding in het Totaalklassement, maar waar Elderbroek en Jungbacker werden ingelopen door de concurrentie behield Borsjes fier de leiding. Piet Adrichem pakte de dagprijs van Warmond en voorkwam ternauwernood dat Harry Toebes net zoals vorige week in Zwanenburg er met de dagprijs vandoor ging.

Het kan verkeren in de TipCompetitie. Vorige week liep het zelfvertrouwen van trouwe kortebaanbezoeker Piet Adrichem in Zwanenburg een flinke deuk op. Van de vier paarden in zijn prognose haalde geen enkele deelnemer de tweede omloop en finishte de liefhebber uit Heemskerk met slechts twee punten troosteloos onderaan in het dagklassement. Adrichem kwam echter ijzersterk terug en kaapte met minimale voorsprong de dagprijs weg voor de neus van Harry Toebes. Adrichem en Toebes stuurde exact de prognose in met Southwind Raptor als winnaar, Happy New Day en Lois Lane. Zelfs de grootse prestatie van Bankrobber, de verrassing van de middag, was door de twee kenners voorzien. Beide deelnemers finishten op 32 punten, waardoor het tijdstip van insturen doorslaggevend was. Adrichem was ruim sneller en nam zo mooi revanche op zijn matige prestatie van een week eerder.

Cees de Bock bleef op een punt van het leidende duo steken. Ook hij streek zeven bonuspunten op met de overwinning van Southwind Raptor en scoorde verder ook met Lois Lane en Happy New Day. In tegenstelling tot Adrichem en Toebes koos De Bock voor Chief One in plaats van Bankrobber en die punten kwam hij net te kort. In totaal voorspelden elf deelnemers de zege van Southwind Raptor. Naast het eerder genoemde drietal waren dat Hans van Diest, Saskia de Gier, C.P. Venema, Bert Schreuder, Hans Bak, Ab Haak, Ruud de Groot en Jaap Kruik. Alleen de overwinningen van Coktail Bar in Assendelft en Jocke Cane in Zwanenburg (beiden drie keer) werden minder vaak voorspeld.

Het kon eigenlijk niet meer misgaan, maar na de kortebaan van Warmond is het definitief: Rogier Borsjes is de winnaar van de eerste periode van 2022. Hij verdedigde met enkel nog de koers over de Herenweg op het programma een voorsprong van negentien punten op de concurrentie; een voorsprong die alleen met een verrassende winnaar nog te overbruggen was. Met Southwind Raptor als winnaar van Warmond bleef die surprise uit, zodat Borsjes met de winst aan de haal ging.

Gerard Jungbacker verkleinde zijn achterstand op Borsjes, maar strandde uiteindelijk op een gat van zestien punten. Ton Zuidgeest steeg naar de derde plaats, terwijl Jennifer van den Bosch flink wat terrein moest prijsgeven en van de derde naar de negende plaats zakte. René van Delft profiteerde en steeg achter Zuidgeest naar de vierde plaats. Frits Taag behield zijn vijfde plaats, welke hij moet delen met Bram Neefjes. Hans van Diest en Iris Opdam delen plek zeven, de al eerder genoemde Van den Bosch doet dit met Ann Warunee Buasamlee op de negende plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.