TipCompetitie: Nootdorp zorgt voor historie

5 augustus 2015 10:45

De loting op de kortebaan bepaalt alles. Deelnemers kunnen nog zo lang filosoferen over welke paarden in te vullen in de prognose; wanneer de loting tegenzit, is een goed doordachte voorspelling niets meer waard. In Nootdorp verliep echter alles zoals gewenst voor de deelnemers aan de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. De vier meest gekozen paarden haalden zoals verwacht de vierde omloop, waardoor de deelnemers prognosehistorie schreven. Nooit eerder werd de eerste plaats van het dagklassement door zoveel verschillende deelnemers (19!) gedeeld en nooit eerder scoorden zoveel deelnemers het maximaal aantal te behalen punten.

Donate Groenhof scoorde in totaal, inclusief bonus, dertien punten. Edo Venus en Prince of Moor waren beiden goed voor acht punten, terwijl Axion d’Ete vijf punten scoorde. Bij elkaar 34 punten; hoger kon een deelnemer niet scoren in Nootdorp. Maar liefst 19 deelnemers vulden dit kwartet in, met Donate Groenhof als winnares. De strijd om de dagprijs werd dus beslist door het tijdstip van invullen. Aad van Diest vulde zijn prognose vrijdagavond al in, terwijl de nummer twee qua tijdstip, Henny van Seggelen, dat pas zaterdagochtend deed.

Opmars

Van Seggelen zal er niet lang over wakker liggen. De liefhebber uit Warmond is de laatste weken aan een enorme opmars bezig. Na de hoogste dagscore in Voorschoten was het nu opnieuw flink raak. Het leverde hem voorlopig de koppositie op in het algemeen klassement, een positie die door velen, al is het maar voor één week, wordt geambieerd. Casper Brussee moest daardoor een stapje terug doen en deelt de tweede plaats met een andere voormalig koploper, Jeroen Bakker. Martin Timmer staat kort achter dit trio, op de voet gevolgd door Nick Kappen, Fred Overdevest en Kees de Bock. Stefan de Groot, Frits Taag, Violette Venneman en Piet Zwart maken de Top10 compleet. Achter Isa Overdevest valt een gat van zeven punten, die de (voorlopige) toppers van de subtoppers scheidt.

Eric Goedhart staat nog altijd aan de leiding in het regioklassement ‘Westland’, maar moet zijn koppositie, ondanks de comfortabele voorsprong die hij de laatste weken koesterde, inmiddels delen met Henny van Seggelen. Ferry Elderbroek, vorig jaar winnaar van dit klassement, staat kort achter dit leidende duo, gevolgd door Bernhard van der Pols, Yuri van Buren en Piet Zwart. Hoewel het seizoen pas halverwege is, Nootdorp was de veertiende van de in totaal 28 kortebanen die er dit seizoen op de kalender staan, loopt de spanning in dit klassement aardig op. Alleen de koersen in De Lier en Roden kunnen nog veranderingen in dit klassement aanbrengen. De volgende kortebaan in Santpoort behoort tot het regioklassement ‘Zaanstreek’, evenals de kortebaan van Beverwijk volgende week. Bemmel behoort tot het klassement ‘Bollenstreek’.

Bekijk hier de dagscores van Nootdorp, het regioklassement ‘Westland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.