TipCompetitie: Nootdorp is voor Eric Goedhart

9 augustus 2016 21:28

Het Nederlands kampioenschap verliep zoals het moest verlopen, met een enorme surprise als winnaar. Verrassingen leveren echter geen punten op, hoewel er in het dagklassement van Nootdorp toch enkele deelnemers zich wisten te onderscheiden. Eric Goedhart pakte uiteindelijk de dagprijs op basis van het tijdstip van inzending. Koploper Kees Duijnisveld bouwde zijn voorsprong in het algemeen klassement verder uit en Mats Ligthart behield de leiding in het regioklassement ‘Westland’.

De deelnemers aan de TipCompetitie hebben het momenteel niet gemakkelijk. Na de verrassende overwinning van Zero Option Lane in Santpoort zorgde Dutch Buitenzorg tijdens het Nederlands kampioenschap voor een nog grotere surprise. Waar de winnaar van Santpoort nog in enkele prognoses werd genoemd, werd de pupil van trainer Frans van der Blonk volledig over het hoofd gezien. Niemand had de kersverse kampioen van Nederland in zijn kwartet kanshebbers genoemd. Op voorhand logisch, want Dutch Buitenzorg had tijdens drie eerdere deelnames geen enkel punt gescoord. Zodoende werden er ook geen bonuspunten uitgedeeld; in het geval van Dutch Buitenzorg waren dat er het maximale aantal van vijftien geweest.

Eric Goedhart zette ondanks het ontbreken van de winnaar in zijn prognose een prima dagscore neer. De liefhebber uit Velsen koos voor Evison als winnaar, met daarachter Sammarco, Quiz de Ginai en Casanova. Ook Bennie Brugge, Gerard Koop en Casper Brussee kozen voor dit kwartet en scoorden eveneens 25 punten, maar waren beduidend later met het insturen van hun prognose. Directe achtervolgers Rob Slootbeek en Leon Zoetemelk voorspelden in tegenstelling tot Goedhart met Evison, Casanova, Quiz de Ginai en King drie van de vier paarden in de vierde omloop, maar hoewel King tot de troostfinale reikte, scoorde hij over de gehele middag één punt minder dan Sammarco.

Ereronde

In het regioklassement ‘Westland’ behield Mats Ligthart de leiding. Casper Brussee stoomde door zijn prima dagscore op naar de tweede plaats en nam in zijn kielzog Martin Timmer en Kees Duijnisveld mee. Kees Kinnegin maakte pas op de plaats en zakte naar de vijfde plaats, een plek die hij moet delen met onze analist Leon Zoetemelk. Kinnegin en Zoetemelk kijken tegen een achterstand aan van negen punten op koploper Ligthart, terwijl de drie nummers twee vijf punten moeten overbruggen naar de lijstaanvoerder. Ze krijgen daar nog twee kortebanen de tijd voor; na De Lier aanstaande zaterdag vormt de koers in Roden het sluitstuk van dit regioklassement.

Kees Duijnisveld lijkt inmiddels aan een vervroegde ereronde te zijn begonnen. Runner-up Hans Neesen liet het afweten en zakte naar de zesde plaats. De voorsprong van Duijnisveld op zijn naaste achtervolger bedraagt daardoor inmiddels zevenentwintig punten. Titelverdediger Martin Timmer steeg een plek naar de tweede plaats, Eric Goedhart en Casper Brussee volgen op slechts één punt achterstand. Henny van Seggelen staat nu vijfde. Aad van Diest en Piet Zwart moesten pas op de plaats maken, maar maken nog altijd deel uit van de Top10, die verder bestaat uit Henk Timmer en Paul van Diest.

De volgende kortebaan, alweer de zestiende van het seizoen, in Beverwijk maakt deel uit van het regioklassement ‘Zaanstreek’, waarin de koplopers Aad van Diest en Ferry Elderbroek een voorsprong van één punt verdedigen ten opzichte van Henny van Seggelen.

Bekijk hier het dagklassement van Nootdorp, de stand in het regioklassement ‘Westland’ en het algemeen klassement.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.