TipCompetitie nadert spannende finale

6 oktober 2015 15:17

Tijdens de laatste kortebaan van het seizoen in ’t Zand valt ook de beslissing in de TipCompetitie van Kortebaandraverijen.nl. Fred Overdevest en Martin Timmer staan samen aan de leiding en lijken onderling uit te gaan maken wie de opvolger gaat worden van Violette Venneman (foto), die de TipCompetitie in 2012 en 2014 won. Hoewel het leidende duo acht punten voorsprong heeft op Hennie van Seggelen, de nummer drie van het klassement, is nog geen enkele deelnemer zeker van zijn of haar klassering. De finale op het parkoers over de Keinsmerweg belooft daarom een spannende aangelegenheid te worden.

Het is zelden voorgekomen dat de ontknoping in de TipCompetitie zo spannend is zoals dit jaar het geval is. Overdevest en Timmer hebben beide 579 punten en daarmee een redelijke voorsprong op de achtervolgers. Toch is achtervolgende groep, onder leiding van Hennie van Seggelen, niet kansloos. Piet Zwart, de nummer tien van het klassement, kijkt tegen een flinke achterstand aan van 22 punten, maar met behulp van een flink aantal bonuspunten kan het klassement zo maar op zijn kop worden gezet. Gezien het aantal verrassende winnaars tijdens de laatste edities van de kortebaan in ’t Zand is een surprise zeker niet uitgesloten. 

Wanneer twee deelnemers na de laatste kortebaan van het seizoen op een gelijk aantal punten eindigen, zijn het aantal goed geraden winnaars gedurende het kortebaanseizoen van 2015 doorslaggevend. Timmer heeft daarmee een voordeel op Overdevest. De liefhebber uit Uitgeest koos dit seizoen negen keer de juiste winnaar uit, tegenover zes goed gekozen winnaars van Overdevest.

De uitreiking van de prijzen zal dit seizoen niet plaatsvinden in ’t Zand, maar tijdens de ‘Vriendendag’ van 2016. Tijdens deze ontmoeting kunnen de prijswinnaars op een passende manier in het zonnetje worden gezet. Ruud de Groot, Ferry Elderbroek en Fred Overdevest zijn sowieso al verzekerd van een prijs. Zij wonnen respectievelijk de regioklassementen van ‘Zaanstreek’, ‘Westland’ en ‘Bollenstreek’. Wybo Lelieveld, Violette Venneman en Jennifer van den Bosch lijken uit te gaan maken wie het klassement ‘West-Friesland’ op zijn of haar naam gaat schrijven.

Bekijk hier de (bijgewerkte) tussenstand van het algemeen klassement na de kortebaan van Lisse.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.