TipCompetitie: maximale score voor Mardina Woord

4 augustus 2020 08:20

De dagprijs van de Nootdorp Challenge is gewonnen door Mardina Woord. De deelneemster uit IJmuiden was met een maximale score van 29 punten de sterkste van de dag. Lenie Zuidgeest consolideerde haar koppositie in het Totaalklassement en ziet de winst in de 2e periode steeds dichterbij komen.

Woord was niet de enige deelnemer met het maximale aantal punten. Ook Jan van Grieken voorzag het juiste kwartet op de eerste vier plaatsen en finishte op 29 punten. Helaas voor hem was Woord net een even sneller met insturen van haar prognose en pakte zij zo de winst in het dagklassement.

Met haar prachtige dagscore steeg Woord naar de tweede plek in het de stand om de 2e periode. Deze positie moet zij delen met Herwin Zweers. Lenie Zuidgeest gaat nog altijd onbedreigd aan de leiding. Zweers liep tijdens de Nootdorp Challenge op Alkmaar geen enkel punt in en kijkt tegen een achterstand aan van maar liefst zesentwintig punten. Uiteraard kan het balletje raar rollen en kan een onverwachte winnaar met een flink aantal bonuspunten het klassement nog altijd op zijn kop zetten, maar met nog vier Challenges te gaan, lijkt Zuidgeest aan een vervroegde ereronde te kunnen beginnen.

Ook in het Totaalklassement behield Zuidgeest de leiding. Haar voorsprong op directe achtervolger Frans Jansen bedraagt nog altijd maar één punt. Leon Zoetemelk gaf ietwat terrein prijs en volgt nu op een gedeelde derde plaats op drie punten, net zoals Wil Verduin. Milenka van den Bosch behield haar vijfde plaats. Bas Hilgersom rukte op naar plek zes en houdt vooralsnog André Oudshoorn en Benjamin Hilgersom achter zich. André Uljee en Herwin Zweers maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.