TipCompetitie: maximale score Matthieu van Winsen

5 september 2022 11:50

Met een maximale dagscore heeft Matthieu van Winsen de dagprijs van Heemskerk opgeëist. De deelnemer uit Warmond pakte met dit knappe resultaat de leiding in de 3e periode en zit met nog één kortebaan te gaan in dit deelklassement in een zetel. In de top van het Totaalklassement veranderde niets; Aad van Diest is nog altijd met minimaal verschil de lijstaanvoerder.

Slechts twee deelnemers voorzagen de verrassende overwinning van Hero Baldwin in Heemskerk. De negen bonuspunten die dit opleverden brachten Matthieu van Winsen en Lenie Zuidgeest naar de bovenste twee plekken in het dagklassement. In de strijd om de dagprijs bleef Van Winsen de winnares van de TipCompetitie in 2020 ruim voor. Van Winsen behaalde namelijk een maximale score door alle paarden in de 4e omloop in zijn prognose op te nemen. Daarbij moet worden aangetekend dat Van Winsen aanvankelijk had gekozen voor Candy Blue Chip, maar omdat de merrie voor de koers werd teruggetrokken, ging hij automatisch verder met haar tegenstander in de 1e omloop, Southwind Raptor. Desondanks een knappe prestatie van Van Winsen die zo goede zaken deed in de strijd om de 3e periode.

Overigens kregen alle deelnemers die Candy Blue Chip of Ferran Convital mee hadden genomen in hun prognose de punten van hun tegenstander. Candy Blue Chip werd dus vervangen door Southwind Raptor, terwijl Ferran Convital de punten opstreek van Capac. Deelnemers die zowel Candy Blue Chip als Southwind Raptor in hun prognose hadden opgenomen hadden in dit geval pech; een teruggetrokken paard kan nu eenmaal niet worden vervangen door een deelnemer die al in de prognose is genoemd.

Zoals eerder gemeld deed Van Winsen goede zaken in de strijd om de 3e periode. Hij stond er in dit deelklassement sowieso al goed voor nadat hij een karrenvracht aan bonuspunten opstreek na de verrassende overwinning van Cassidy Byd in Nootdorp. Na Heemskerk zit hij in pole-position op weg naar de derde prijs van het seizoen. Met nog één kortebaan te gaan heeft hij een voorsprong van acht punten op Aad van Diest, de enige deelnemer die Van Winsen nog enigszins kan bijhouden. Nummer drie Cees Welp volgt op maar liefst drieëntwintig punten en heeft een wonder nodig.

De koers over de Marquettelaan zorgde amper voor verschuivingen in het Totaalklassement. Aad van Diest is nog altijd koploper met een minimale voorsprong op Gé Hilgersom en Mirian Pronk. Yuri van Buren is net zoals na Stompwijk nog altijd de nummer vier, net zoals ook Peter Welp (H’waard), en René van Balen hun vertrouwde plekje op de ranglijst innemen. Rogier Borsjes en Milenka van den Bosch wisselden van plaats, terwijl Frits Taag twee plekken steeg en nu negende staat.

De tips van deze website staan op de tiende plaats, net voor Ferry Elderbroek en René van Delft. Cees Overweel maakte een kleine misstap en staat nu dertiende, vlak voor Eric Goedhart en Saskia de Gier. Matthieu van Winsen maakte een mooie sprong. Na Stompwijk bivakkeerde hij op de 38e plaats, maar na zijn coup in Heemskerk staat samen met Bob de Leeuw en Wybo Lelieveld op een gedeelde vijftiende plaats.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.