TipCompetitie: maximale score Herwin Zweers

20 augustus 2020 09:50

Waar het in Nederland de afgelopen weken kurkdroog was, blijft het punten regenen in de TipCompetitie. Tijdens de Beverwijk Challenge lieten de favorieten zich weer van hun beste kant zien en bezorgden zo de deelnemers niet voor de eerste keer een karrenvracht aan punten. Herwin Zweers was voor de tweede keer binnen korte tijd de beste van allemaal en eiste de dagprijs op. Lenie Zuidgeest is nog altijd de koploper in zowel de 2e periode als het Totaalklassement.

Na vijftien koersen kunnen we concluderen dat het voorspellen van koersen op de langebaan een stuk eenvoudiger is dan het voorspellen van een kortebaan. Zo hebben de koersen op de langebaan niet te maken met een loting en kunnen alle favorieten excelleren en flink punten scoren. Zo was ook het geval tijdens de Beverwijk Challenge. Dit tot groot plezier van de meeste deelnemers aan de TipCompetitie. Dertig deelnemers scoorden boven de 40 punten; een unicum.

Herwin Zweers was de beste van allemaal. Hij voorspelde het juiste kwartet, inclusief de juiste winnaar. Het leverde hem met een maximale score van 45 punten na de Stompwijk Challenge opnieuw de dagprijs op. Eric Goedhart en Rogier Borsjes kwamen één schamel puntje te kort en finishten op de tweede plaats in het dagklassement. Sem Hilgersom voorspelde net zoals Zweers het juiste kwartet, maar liep de bonuspunten mis. Desondanks een knappe prestatie.

Ondanks zijn tweede dagprijs binnen korte tijd kijkt Herwin Zweers nog altijd tegen een enorme achterstand aan in het klassement van de 2e periode. Het gat tussen hem en Lenie Zuidgeest bedraagt maar liefst dertig punten. Met alleen de De Lier Challenge nog voor de boeg lijkt de strijd beslecht, hoewel met een enorm verrassende winnaar het klassement nog door elkaar kan worden geschud. Durft Zweers dat risico te nemen?

Lenie Zuidgeest deed goede zaken en breidde haar voorsprong op nummer twee Frans Jansen opnieuw uit. Haar voorsprong bedraagt nu negen punten op de secretaris van de Kortebaanbond. André Oudshoorn heeft de derde plaats weer te pakken, een positie die hij moet delen met Benjamin Hilgersom. Frits Taag moest twee plekken prijs geven, maar heeft vanaf de vijfde plaats de kopgroep nog steeds in het vizier. Herwin Zweers maakte dankzij zijn maximale score tijdens de Beverwijk Challenge een mooie sprong en staat nu zesde.

Bas Hilgersom, de jongste deelnemer aan de TipCompetitie, doet het met een voorlopige zevende plaats meer dan knap. Hij deelt die positie met Wil Verduin. Saskia van der Loos staat negende, vlak voor Ton Zuidgeest, Stompwijker nummer drie in de Top 10. Leon Zoetemelk is de laatste weken wat minder op dreef en is afgezakt naar de elfde plaats, welke hij moet delen met Fan van Jan. Ben Niersman en Gertjan Vis hebben de Top 10 nog altijd in het vizier; achter hen valt een gat.

Zondag 23 augustus wordt op Duindigt zowel de Challenge van De Lier als die van van Middenbeemster verreden. De De Lier Challenge is de laatste koers welke meetelt in de 2e periode, met de Middenbeemster Challenge begint de 3e periode. Voor de kortebanen van zaterdag 29 augustus en donderdag 24 september (en wellicht zelfs nog een derde kortebaan op Duindigt of in ’t Zand) wordt een apart klassement opgemaakt. Deze tellen dus niet mee in de TipCompetitie met z’n Challenges.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.