TipCompetitie: maximale score Casper Brussee in Hoofddorp

16 juli 2019 11:10

Rogier Borsjes staat op pole-position voor het winnen van de 1e periode. De SuperVriend heeft een voorsprong van vijf punten op de concurrentie, maar zal in IJmuiden wel bij de les moeten blijven. De dagprijs van Egmond aan den Hoef ging naar Frits Taag, die momenteel tweede staat in het Totaalklassement. Casper Brussee haalde in Hoofddorp een huzarenstukje uit door de vier paarden in de beslissende omloop op exact de juiste plek in te vullen en behaalde zo de maximale score.

De strijd om de dagprijs van Egmond aan den Hoef werd op basis van het tijdstip van inzending beslist. Frits Taag, Jennifer van den Bosch en Teun Kool zonden exact dezelfde prognose in, maar Taag was de eerste van het trio die zijn voorspelling instuurde. Het drietal voorzag een overwinning van Ronny Brandt en scoorde verder punten met Archange de Jiel, Contador en Chaman Rapida. André Uljee, Erwin Limmen en Martin Timmer vulden exact dezelfde paarden in, maar misten de vijf bonuspunten die de zege van Ronny Brandt opleverden en bleven zo steken op 29 punten. In totaal voorspelden dertig deelnemers de juiste winnaar, een respectabel aantal aangezien Calvados Chess als het te kloppen paard van de middag werd beschouwd.

Casper Brussee was de man van de dag in Hoofddorp. Er mankeerde werkelijk niets aan zijn prognose. Eliot Charisma werd als winnaar ingevuld, met daarachter in keurige volgorde Calvados Chess, Faustus en Bronco Boko. Vooral het tippen van Faustus was bijzonder goed gezien, maar ook gedurfd aangezien de pupil van trainer Bryan Vader dit seizoen in drie starts nog geen enkele keer de eerste omloop had overleefd. Al met al een zeldzame prestatie van de liefhebber uit Leiden, die hem voor Hoofddorp een maximale dagscore van 34 punten opleverde.

In totaal voorspelden 74 deelnemers Eliot Charisma als winnaar van de kortebaan in Hoofddorp. Alleen Doc Holiday werd in Venhuizen met 87 deelnemers dit seizoen meer vertrouwen toegedicht. Onder hen Frits Taag, Hans Neesen, Paul Bourgonje, Paul van Diest en Rogier Borsjes. Voor hen was het de vijfde keer dit seizoen dat zij de juiste winnaar voorspelden. Geen enkele andere deelnemer kan voorlopig aan dat aantal tippen.

Voor Rogier Borsjes lijkt de overwinning in de 1e periode zo goed als binnen. De koploper heeft een voorsprong van vijf punten op zijn directe achtervolger Frits Taag en maar liefst negen punten op nummer drie Erwin Limmen. Wanneer de kortebaan van IJmuiden niet te grote verrassingen oplevert moet Borsjes de voorsprong kunnen vasthouden en zo de eerste prijswinnaar van 2019 worden.

Borsjes en Taag staan enigszins los van het veld, maar achter Limmen is het dringen geblazen. André Uljee heeft 178 punten, net zoveel als Catie Shoop, Jennifer van den Bosch en Piet Zwart. Jenny Zuurbier staat namens VV Heemskerk op plek acht, vlak voor Hans Neesen, de trouwe supporter van Emi van Jip en Gaya Vip, en drievoudig TipCompetitiewinnaar Martin Timmer. Frans van der Loos staat net buiten de Top 10, maar kan met C.P. Venema, Paul van Diest, Sandra Rozenbroek, Thijs Buteijn en Willie van der Mespel het verloren terrein met een goede dagscore zo weer inlopen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.