TipCompetitie: maximale score Bridget Zoetemelk

31 augustus 2020 11:00

Met een maximale dagscore heeft Bridget Zoetemelk de dagprijs van Duindigt op haar naam gebracht. De Voorschotense voorspelde knap de eerste vier paarden tijdens het Nederlands kampioenschap en is daarmee de eerste dagprijswinnaar van een reguliere kortebaan in 2020.

Met Eliot Charisma kreeg het Nederlands kampioenschap een verdiende winnaar. De ruin van trainer Mark de Jong kwam alleen tijdens de eerste omloop in de problemen, maar pakte uiteindelijk met overmacht de nationale titel. Maar liefst 29 deelnemers hadden deze overwinning voorzien en pakten zo vier bonuspunten.

Bridget Zoetemelk leverde een knappe prestatie door alle paarden in de vierde omloop te voorspellen. Daarbij liet ze tweevoudig kortebaankampioen Doc Holiday dus buiten haar prognose; een gewaagde beslissing. De Duitse ruin had met Viking Cehere zwaar geloot, maar moest gezien zijn getoonde vorm tijdens een graskoers op Duindigt enkele weken eerder in staat worden geacht de winnaar van Voorschoten 2019 te verslaan. De combinatie met Micha Brouwer op de sulky weigerde mee te werken en zorgde tijdens de eerste omloop voor een enorme verrassing door de pupil van trainster Natasja Sprengers uit te schakelen.

Martin Timmer en Milenka van den Bosch hielden Doc Holiday ook buiten hun voorspelling en tipten net zoals Zoetemelk alle paarden in de vierde omloop. Timmer durfde het zelfs aan Bronco Boko als winnaar te voorspellen; Van den Bosch hield het bij Archange de Jiel. Zo liep het tweetal de vier bonuspunten van Eliot Charisma mis en grepen ze net naast de dagprijs. Peter Welp finishte op gelijke hoogte met Timmer en Van den Bosch. Hij koos wel voor Doc Holiday en liet juist Southwind Raptor buiten zijn prognose. De bonuspunten van Eliot Charisma compenseerde de snelle uitschakeling van de tweevoudig kampioen van Nederland, zodat Welp op een gedeelde tweede plaats in het dagklassement finishte.

Zoetemelk is met haar hoogste dagscore direct de eerste koploper in het Totaalklassement van de kortebanen in de TipCompetitie. Omdat voor de kortebaan een andere puntentelling wordt gehanteerd dan voor de langebaankoersen wordt voor de koersen over 300 meter een apart klassement opgemaakt. Deze beslaat dus vooralsnog twee kortebanen; wellicht dat daar nog een derde bij komt. De winnaar van de TipCompetitie over de diverse Challenges krijgt de Rob Slootbeek Wisseltroffee uitgereikt, maar ook de winnaar van dit kortebaanklassement zal in het zonnetje worden gezet.

Na de eerste omloop op Duindigt werden verschillende winnaars van de TipCompetitie van vorig jaar gehuldigd. Normaal gesproken krijgen zij tijdens de Vriendendag hun prijzen uitgereikt, maar door bekende omstandigheden kon deze helaas niet doorgaan. Raymond van Diest finishte vorig jaar als tweede in TipCompetitie en verdiende daarmee de traditionele fles wijn en een ereprijs. Martin Timmer, al drie keer eerder winnaar, kreeg van Lia Slootbeek de Rob Slootbeek Wisseltroffee overhandigd. Daarnaast was Timmer ook de winnaar van de 3e periode en kreeg zodoende ook een tweede fles wijn mee naar huis.

V.l.n.r.: organisator Benjamin Hilgersom, winnaar Martin Timmer, runner-up Raymond van Diest en Lia Slootbeek.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.