TipCompetitie: maximale score Bob de Leeuw

9 juni 2022 15:37

Bob de Leeuw heeft in de TipCompetitie met een maximale score beslag gelegd op de dagprijs van Venhuizen. De broer van voormalig kortebaankampioen John de Leeuw voorspelde de juiste vier paarden in de halve finale, inclusief de juiste winnaar. Rogier Borsjes behield de leiding in de 1e periode.

De motor achter de kortebaan van Hoofddorp leverde in Venhuizen een puike prestatie. Het vergde lef om Coktail Bar niet te tippen, ondanks het feit dat de elfjarige ruin de sterkste was geweest in Assendelft en Wognum. Daarnaast waren Southwind Raptor en Doc Holiday allerminst zekerheidjes. Laatstgenoemde had met Jocke Cane als tegenstander op papier zwaar geloot, terwijl de troef van eigenaartrainer Bert de Boer met het rechtsom draaien uitermate kwetsbaar is. Het koersverloop pakte echter perfect uit voor De Leeuw, die ook nog eens zes bonuspunten scoorde met de zege van Panic Launcher.

René van Delft strandde op slechts twee punten van de dagwinnaar. Van Delft had Doc Holiday buiten zijn prognose gehouden en gekozen voor de debuterende Hequejuela, die hem was opgevallen toen de merrie in Wognum verschillende proefritjes draafde. De vijfjarige vosmerrie haalde door een doorslag de tweede omloop en wist zelfs een rit te winnen van Panic Launcher, maar ging vervolgens tijdens de kamprit galopperend van start. Hequejuela werd nu slechts door enkele (voornamelijk Stompwijkse) deelnemers getipt, maar zal tijdens haar volgende start ongetwijfeld in meer prognoses genoemd gaan worden.

Rogier Borsjes deed goede zaken in Venhuizen. Hij vergrootte de voorsprong op zijn achtervolgers en heeft nu tien punten meer dan runner-up Gerard Jungbacker. Ook nummer drie Chris Elderbroek is de aansluiting met de koploper verloren en voelt inmiddels de hete adem van Ton Zuidgeest in zijn nek. De sympathieke Stompwijker is opgeklommen naar de vierde plaats en heeft nog maar vier punten achterstand op Elderbroek, die net zoals Borsjes en Jungbacker het seizoen begon met maar liefst vijfentwintig bonuspunten van de overwinning van Coktail Bar in Assendelft.

Achter Zuidgeest bezet Frits Taag de vijfde plaats, vlak voor Arjan Molenaar. Lisa Bos voorspelde dit seizoen vooralsnog twee van de drie juiste winnaars en neemt zodoende de zevende plek in, een positie welke ze moet delen met Jennifer van den Bosch. Voorschotenaar Bernard van der Pols en Mats Ligthart maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.