TipCompetitie: Martin Timmer nieuwe koploper

18 september 2016 10:26

Martin Timmer is de nieuwe koploper in de TipCompetitie. Daar waar Kees Duijnisveld zich met enige moeite door de koersen van Enkhuizen en Hillegom worstelde, sloeg Timmer hard toe. Het verschil tussen de twee is echter minimaal. Slechts drie punten scheiden de twee kemphanen, die naar alle waarschijnlijkheid onderling gaan uitmaken wie de winnaar van de TipCompetitie gaat worden.

In Enkhuizen ontliepen de twee elkaar amper; Timmer scoorde 25 punten tegenover 23 punten van Duijnisveld. In Hillegom maakte de titelverdediger duidelijk verschil. Daar waar Duijnisveld koos voor Tamburini, voorspelde Timmer een eindoverwinning van Femke Schermer. Laatstgenoemde kreeg gelijk en scoorde met de bonuspunten van de vierjarige merrie twaalf punten meer dan de voormalig koploper, die sinds de kortebaan van Sassenheim de ranglijst aanvoerde. Hennie van Seggelen, na Purmerend de nummer drie van de ranglijst, verloor aardig wat terrein en is nu terug te vinden op de zesde plaats. Eric Goedhart is de nieuwe nummer drie van het totaalklassement, met in zijn kielzog Frits Taag en Casper Brussee. Erwin Mohlmann maakt zijn rentree in de Top 10, wat ten koste gaat van Paul van Diest, die nu is terug te vinden op de dertiende plaats.

Enkhuizen

De dagprijs van de koers over de Paktuinen werd een prooi voor Bernhard van der Pols. De liefhebber, die eerder dit seizoen zijn thuiswedstrijd in Voorschoten ook al op zijn naam schreef, was een fractie eerder met het insturen van zijn prognose dan André Uljee, Casper Brussee, Erwin Mohlmann, Jeroen Bakker, Leon Zoetemelk, Shirley Brugman en Ton Zuidgeest, die net zoals Van der Pols 31 punten scoorden. Zonder uitzondering voorspelden ze het juiste kwartet, maar niet de juiste winnaar. Die eer was alleen voorbehouden aan Aad van Diest, Bert Schreuder, Chris Bolleboom, Erwin Limmen, (Ome) Gé Hilgersom, Harry Toebes, Hennie van Seggelen, Joop van der Lans, Marianne Hekman en Yuri van Buren, die met Fleur Swagerman drie bonuspunten opstreken.

In het regioklassement ‘West-Friesland’ behield Corina Zitman met een riante voorsprong de leiding. De Zoeterwoudse liet directe achtervolger Kees Duijnisveld geen punt dichterbij komen, maar zag wel Voorschotenaar André Uljee vanaf de negende plaats opstomen naar plek twee. Het verschil tussen de twee is tien punten, maar met de onvoorspelbare koers in Medemblik en het kampioenenbal in ’t Zand in het vooruitzicht kan Zitman onmogelijk gerust zijn op een goede afloop.

Hillegom

In Hillegom werden serieuze verschillen gemaakt. De rit tussen Tamburini en Femke Schermer vormde het breekpunt. Wie koos voor de vierjarige merrie scoorde minimaal negen punten meer dan degenen die Tamburini het vertrouwen gaven. Erik Duijn bleek de meest correcte voorspelling te hebben ingestuurd. De liefhebber uit Alkmaar koos voor de verrassende winnaar Colonel Newport, met daarachter Femke Schermer, Zero Option Lane en de werkelijke verrassing van de middag, Fuggedaboutit. Rob Slootbeek en Saskia van der Loos scoorden eveneens 29 punten, maar werden afgetroefd op basis van het tijdstip van inzending. Slechts zes deelnemers voorzagen een overwinning van Femke Schermer. Dat waren Cees Kuilman, opnieuw (Ome) Gé Hilgersom, Kees Kinnegin, Kees Knijnenburg, Martin Dam en de al eerder genoemde Martin Timmer.

Kees Duijnisveld verloor ook zijn leidende positie in het regioklassement ‘Bollenstreek’. Stompwijker Ton Zuidgeest, die in Enkhuizen al aankondigde al zijn pijlen te richten op een eindoverwinning in dit deelklassement, nam zijn positie over. Met slechts de kortebaan van Lisse voor de boeg is zijn voorsprong te verwaarlozen. Martin Timmer, Eric Goedhart en Rob Slootbeek volgen op slechts enkele punten achterstand. Maar liefst dertien deelnemers staan binnen negen punten van elkaar. Het belooft een prachtige apotheose te worden in Lisse!

Bekijk hier de dagscores van Enkhuizen en Hillegom, de tussenstand in de regioklassementen ‘West-Friesland’ en ‘Bollenstreek’ en het totaalklassement na 24 kortebanen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.