TipCompetitie: magistrale dagscore Erwin Möhlmann

5 augustus 2018 11:52

Erwin Möhlmann heeft met een magistrale score de dagprijs van Santpoort op zijn naam gezet. Met Calistokingsdeep haalde hij maar liefst twintig bonuspunten binnen. Het leverde hem echter niet de leiding op in de tussenstand van de tweede periode. Die is in handen van Guido Bakker, die net zoals Möhlmann flink scoorde met de overwinning van de combinatie met Lindsey Pegram op de sulky. In het Algemeen Klassement verstevigde Sem Hilgersom zijn koppositie.

Het tippen van Calistokingsdeep bleek de afgelopen twee seizoenen niet zonder risico. De pupil van Arnold de Wit kan zich op een goede dag meten met de allerbesten, maar minstens even vaak zitten galoppades hem dwars. In Santpoort werd hij daarom door een groot deel van de deelnemers over het hoofd gezien. Slechts vier deelnemers behielden hun vertrouwen en werden daar rijkelijk voor beloond. Miranda Hendriks, Erwin Möhlmann, Gerard Koop en Guido Bakker tipten de negenjarige ruin als winnaar en incasseerden daarmee een flink aantal bonuspunten. Voor Koop was het de vierde keer dit seizoen dat hij de juiste winnaar voorspelde. Geen enkele deelnemer kan hem dat nazeggen.

Het eerder genoemde kwartet maakte dus onderling uit wie aan de haal ging met de dagprijs. Deze ging uiteindelijk met een relatief ruime voorsprong naar Erwin Möhlmann. De Lissenaar koos naast Calistokingsdeep voor Columbine Lep, Ronny Brandt en Hero Baldwin. Guido Bakker koos in drie gevallen hetzelfde als Möhlmann, met Southwind Raptor in plaats van Columbine Lep. Gerard Koop koos ook voor de winnaar van Hoofddorp en maakte zijn voorspelling compleet met Ariana Trojborg en Blackpearl Trans R. Miranda Hendriks tenslotte zag met Emi van Jip en Dutch Buitenzorg twee paarden al tijdens de eerste omloop uitgeschakeld worden, terwijl Obelix West niet verder kwam dan het tweede bedrijf. De overwinning van Calistokingsdeep compenseerde echter veel, wat haar de vierde plaats in het dagklassement opleverde.

Guido Bakker is de nieuwe koploper in de tweede periode. Dankzij Calistokingsdeep maakte hij een gigantische sprong vanaf de 28e plaats en verdreef daarmee Wim Hartog van de nummer één positie. Hartog, die de leiding had genomen dankzij een geweldige score in Stompwijk, staat nu derde. Gerard Koop, de man achter Duindigt en de kortebaan van De Lier, volgt op slechts één punt van Bakker. Met een achterstand van slechts drie punten staat Erwin Möhlmann op de vierde plaats, vlak voor Ton Zuidgeest.

In het Algemeen Klassement breidde Sem Hilgersom zijn voorsprong uit op de concurrentie. Bedroeg zijn voorsprong na Stompwijk slechts één punt, inmiddels heeft hij het gat vergroot naar zeven punten. De nabestaanden van Rob Slootbeek hebben besloten uit zijn naam door te gaan met de TipCompetitie en staan nu tweede. René van Delft consolideerde zijn podiumplaats en volgt op zeventien punten van koploper Hilgersom.

Erwin Möhlmann maakte een mooie sprong vanaf de 38e plaats en staat nu vierde. Voor Ben Niersman en Jennifer van den Bosch veranderde er niet veel, zij staan nog steeds vijfde en zesde. Leon Zoetemelk gaf wat terrein prijs en zakte naar de zevende plaats. Leonardus Bossink steeg naar de achtste plaats. André Uljee en John de Vries maken de Top 10 compleet.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.