TipCompetitie: Jolanda Bobeldijk pakt dagprijs Egmond

8 juli 2016 09:05

De deelnemers aan de TipCompetitie waren het wederom aardig eens met elkaar. Met als resultaat dat de dagscores voor de kortebaan van Egmond aan den Hoef dicht bij elkaar lagen. Niet voor het eerst dit seizoen werd de strijd om de dagprijs beslecht door het moment van inzending. Jolanda Bobeldijk was slechts een fractie sneller dan Aad van Diest, die, ondanks het mislopen van de dagzege, de leiding heeft genomen in het regioklassement ‘Zaanstreek’. Kees Duijnisveld deed aan de kop van het algemeen klassement heel goede zaken.

Zelden was het verschil zo klein. Aad van Diest was snel met het insturen van zijn prognose, maar Jolanda Bobeldijk bleek toch iets sneller. Slechts drie minuten scheidden de twee inzendingen! Beide deelnemers kozen voor het trio Amiral d’Inverne, Chaman Rapida en Zero Option Lane. Bobeldijk tipte daarbij Co Swagerman, terwijl Van Diest voor Moni Maker koos. Beide prognoses waren goed voor 29 punten, een aantal dat ook Ap Opdam, Gerard Jungbacker, Hennie van Seggelen en Kees Duijnisveld behaalden. Geen enkele van de 105 deelnemers voorzagen het prima optreden van de opgeleefde Obelix West, die op de ‘Hoever S’ goed was voor acht punten.

De overwinning van Amiral d’Inverne leverde voor 37 deelnemers drie bonuspunten op. Onder hen Cees Welp, Jan van Grieken, Kees Duijnisveld, Piet Zwart, Rob Slootbeek en Rob van Duivenvoorde. Zij kozen voor de vijfde keer dit seizoen de juiste winnaar. Niemand deed dat tot dusver beter.

Lijstaanvoerders

In het regioklassement ‘Zaanstreek’ greep Aad van Diest na twee kortebanen, eerder werd voor dit klassement Assendelft verreden, de leiding. Met de kortebanen van IJmuiden, Santpoort, Beverwijk, Heemskerk en Purmerend nog voor de boeg is zijn voorsprong minimaal. Ferry Elderbroek volgt op slechts één punt, terwijl Erwin Mohlmann en Piet Zwart maar twee punten achterstand hebben.

In het algemeen klassement breidde Kees Duijnisveld zijn voorsprong flink uit. Runner-up Jan Slobbe bleef in Egmond aan den Hoef steken op 21 punten en zag Duijnisveld acht punten uitlopen. De voorsprong van de lijstaanvoerder is momenteel veertien punten. Hans Neesen en Paul van Diest, de nummers drie en vier van het klassement, volgen op achttien punten. Hennie van Seggelen is aan een uitstekende serie bezig en is inmiddels opgeklommen naar de vijfde plaats in het algemeen klassement. Aad van Diest is nieuw in de Top 10 en passeerde op weg naar plaats zes ook Casper Brussee, die nu zevende staat. Eric Goedhart, Joop van der Lans, Piet Zwart en Rob van Duivenvoorde maken de Top 10 compleet.

De volgende kortebaan in Hoofddorp maakt deel uit van het regioklassement ‘Bollenstreek’, waarin Frans Jansen na de kortebanen van Vroomshoop, Sassenheim en Zwanenburg de leiding heeft.

Bekijk hier de dagscores van Egmond aan den Hoef, de tussenstand in het regioklassement ‘Zaanstreek’ en het algemeen klassement na negen kortebanen.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.