TipCompetitie: Jan Verduin slaat toe in Nootdorp

2 augustus 2021 15:29

De deelnemers aan de TipCompetitie moesten donderdag pas op de plaats maken. De favorieten lieten het grotendeels afweten met dramatische dagscores tot gevolg. Slechts enkele deelnemers wisten zich aan de malaise te ontworstelen en scoorden behoorlijk. Jan Verduin pakte de hoogste dagscore en hield met minimaal verschil Loonburo Westfriesland achter zich. Jan van Duivenvoorde consolideerde zijn koppositie in het Totaalklassement.

Verrassende koersverlopen verhogen de amusementswaarde van een kortebaan, maar het levert de deelnemers aan de TipCompetitie vaak maar weinig punten op. Van alle falende favorieten had enkel Southwind Raptor een geldig excuus. De grootverdiener moest het opnemen tegen Cesar Charisma, de winnaar van de vorige kortebaan op Duindigt. Bronco Boko, Panic Launcher en Eliot Charisma schakelden zichzelf uit, waarbij alleen de kampioen van Nederland nog twee punten scoorde.

De gevolgen waren dramatisch. Sommige deelnemers verloren drie voorspelde paarden tijdens de eerste omloop en waren hun kwartet na de tweede omloop al definitief kwijt. Zo wist koploper Jan van Duivenvoorde zich met pijn en moeite te handhaven, maar zakte runner-up Alex Koster enkele plaatsen naar beneden. De beste spelers van de dag schoven flink wat plaatsen op, maar blijven vooralsnog buiten de Top 10. Jan Verduin en Loonburo Westfriesland scoorden de meeste punten. Beiden voorzagen een overwinning van Calistokingsdeep, een voorspelling die maar liefst elf bonuspunten opleverde, en kozen ook Cesar Charisma. Verduin vulde zijn kwartet aan met Eliot Charisma en Bronco Boko; Loonburo Westfriesland koos voor Hampshire F Boko en Heart AM. Verduin was flink eerder met insturen van zijn prognose en pakte daardoor de dagprijs.

In totaal voorspelden slechts vier deelnemers de overwinning van Calistokingsdeep. Naast Verduin en Loonburo Westfriesland waren dat Chris Elderbroek en Barry Opdam. Laatstgenoemde maakte daardoor een enorme sprong in het Totaalklassement. De oud-speler van AZ en voormalig international steeg naar de vierde plaats; een plek die hij moet delen met Germain Ebbeling en Lia Slootbeek. De familie Slootbeek is goed vertegenwoordigd in de Top 10. Miranda Slootbeek maakte een mooie sprong en staat nu tweede in het Totaalklassement. De achterstand op koploper Van Duivenvoorde bedraagt slechts één punt.

Alex Koster zakte naar de zevende plaats en blijft Frits Taag en Gerard Hoek met het kleinst mogelijke verschil voor. Eric Goedhart sluit de Top 10, maar voelt de hete adem van Sem Hilgersom in zijn nek. Ook Loonburo Westfriesland, Roland Ligtenberg, Bernhard van der Pols, Ferry Elderbroek en Hans Neesen volgen op korte achterstand en hebben slechts enkele punten goed te maken.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.