TipCompetitie: Jan van Duivenvoorde pakt eerste dagprijs

17 juli 2021 10:48

Jan van Duivenvoorde heeft de eerste dagprijs van het nog kakelverse seizoen van 2021 gewonnen. De deelnemer uit Heemskerk was de enige die Cesar Charisma als winnaar van de kortebaan van Duindigt voorspelde en profiteerde van maar liefst 21 bonuspunten. Zodoende is Van Duivenvoorde de eerste koploper van het seizoen.

Dat Van Duivenvoorde de dagprijs pakte, mag een klein mirakel heten. Na de derde omloop waren alle door Van Duivenvoorde voorspelde deelnemers uitgeschakeld. Hero Baldwin moest al na de eerste omloop het veld ruimen. Bronco Boko kwam niet aan de start en werd automatisch vervangen door Panic Launcher, die op haar beurt niet verder kwam dan de derde omloop. Ronny Brandt werd tijdens de tweede omloop ongelukkig uitgeschakeld door Van Duivenvoorde’s winnaar Cesar Charisma, die tijdens de derde omloop niet opgewassen was tegen Archange de Jiel. Bijloting bood een uitweg. Cesar Charisma kwam als herboren aan de start en liet de concurrentie kansloos. Dit tot vreugde van Van Duivenvoorde, die een karrenvracht aan bonuspunten kreeg bijgeschreven.

Achter de winnaar van de dagprijs schoten Eric Goedhart en Wil Verduin uit de startblokken. Beiden kozen voor Archange de Jiel als winnaar en voorzagen ook een glansrol voor Cesar Charisma en Southwind Raptor. Verduin koos als vierde paard voor Bronco Boko, maar de krachtpatser van Tom Kooyman moest na het voorwerk afhaken. Verduin ging dus automatisch verder met Panic Launcher, net zoals Goedhart. Het leverde hen in totaal dertig punten en met dat aantal staan ze na Duindigt op de tweede plaats. Tim Woudstra finishte op de vierde plaats, vlak voor een peloton met Arjan Molenaar, Hans Neesen, Leon Zoetemelk en Lia Slootbeek.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.