TipCompetitie: Jan Slobbe slaat toe in Santpoort

5 augustus 2017 23:34

De dagprijs van Santpoort is gewonnen door Jan Slobbe. De liefhebber uit Hillegom tipte drie van de vier halve finalisten juist en voorspelde bovendien Blue Diamond As als winnaar van de ‘hoogmis’ op de Hoofdstraat. Door zijn hoge score steeg Slobbe naar de eerste plaats in het regioklassement ‘Zaanstreek’, een plek die hij moet delen met Erwin Limmen. Martin Timmer bleef voor de derde opeenvolgende kortebaan op rij de lijstaanvoerder van het algemeen klassement.

Het had maar een haar gescheeld of Slobbe was de dagprijs van Santpoort, waar elke gewonnen rit niet één, maar twee punten opleverde, misgelopen. Slobbe scoorde met Blue Diamond As als winnaar, Obelix West, Columbine Lep en Open Access zestig punten, exact hetzelfde aantal als Marianne Hekman. Slobbe stuurde zijn prognose donderdagochtend in, slechts een klein half uur (27 minuten om precies te zijn) voordat Hekman dat deed.

Peter Tersteeg was één van de weinige deelnemers met het juiste trio in zijn prognose, de twee uiteindelijke finalisten en nummer drie Fleur Swagerman, maar voorspelde de winnaar niet juist. De bonuspunten die hij daarbij misliep, braken hem op.

Erwin Limmen behield zijn koppositie in het regioklassement ‘Zaanstreek’, maar moet inmiddels wel Jan Slobbe naast zich dulden. Beide deelnemers hebben 138 punten, zes meer dan de nummer drie Marianne Hekman. Alex Koster steeg van de elfde naar de vierde plaats met één punt voosprong op Ralph Demmers, die vanaf de vijftiende plaats een mooie sprong maakte.

De volgende koers voor dit klassement is donderdag in Beverwijk. Daarna volgen nog de kortebanen van Heemskerk en Purmerend, waar elke gewonnen rit twee punten oplevert.

Martin Timmer en Kees Knijnenburg vulden exact dezelfde prognose in, waardoor het verschil tussen de twee vijf punten bleef. Gerard Jungbacker daarentegen liep maar liefst twaalf punten op het tweetal in en volgt na Santpoort op zes punten van Timmer. Ook Ralph Demmers wist de kloof enigszins te dichten. de voormalig koploper steeg naar de vierde plaats. Alex Koster maakte een mooie sprong naar de vijfde plaats, vlak voor Wil Verduin. Iris Opdam en Ton Zuidgeest delen de zevende plaats. Edager van der Linden en Yuri van Buren maken de Top 10 compleet.

De volgende kortebaan in Nootdorp maakt deel uit van het regioklassement ‘Westland’, waarin Ap Opdam nog altijd de leiding heeft. Kees Knijnenburg volgt op acht punten, vlak voor Bob de Leeuw en Hary Toebes, die tegen een achterstand van tien punten aankijken ten opzichte van Opdam.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.