TipCompetitie: Jack Duineveld scoort tijdens NK

4 augustus 2019 14:40

Jack Duineveld heeft beslag gelegd op de dagprijs van Santpoort. De deelnemer uit Heemskerk bleef Jan Zuidgeest met twee punten voor. In de tussenstand van de tweede periode is het dringen om de koppositie. Rogier Borsjes handhaafde zich op de bovenste plek in het Totaalklassement.

Op de prognose van Duineveld was weinig aan te merken. Hij voorspelde met Doc Holiday de juiste winnaar van het Nederlands kampioenschap en tipte verder Ronny Brandt, Calistokingsdeep en Lordspirit. Zodoende bleef hij Jan Zuidgeest twee punten voor. De Stompwijkse voetbalkenner koos eveneens voor Doc Holiday en Lordspirit en vulde zijn kwartet aan met Southwind Raptor en Archange de Jiel.

Broer van Bremen werd vrijwel door alle deelnemers over het hoofd gezien. Slechts twee keer werd de uiteindelijke nummer drie van de middag meegenomen in de prognoses. De deelnemer achter het Loonburo Westfriesland en Julia Hilgersom werden voor hun lef beloond en scoorden acht punten met de verrassing van de middag.

Opvallend was dat ‘slechts’ 35 deelnemers een zege van Doc Holiday voorzagen. Was het de slechte loting tijdens de eerste omloop die de deelnemers deed besluiten om bijvoorbeeld Ronny Brandt als winnaar in te vullen? Hans Neesen en Paul van Diest lieten er zich niet door van de wijs brengen en kozen voor de zevende keer dit seizoen de juiste winnaar. Alleen in Wognum, Warmond en IJmuiden zaten ze er allebei naast. Vorig jaar koos TipCompetitie-winnaar Fred Frelin het vaakst de juiste winnaar: acht keer. Neesen en Van Diest hebben nog vijftien kortebanen om deze prestatie te verbeteren.

In de tussenstand van de tweede periode is het dringen aan de top. Vijf deelnemers scoorden in Stompwijk en Santpoort in totaal 59 punten en voorspelden beide keren de juiste winnaar. Dat zijn Cees de Bock, Frans Jansen, Frans van der Loos, Jenny Zuurbier namens VV Heemskerk en Stefan de Groot. Achter dit vijftal zijn de verschillen uiterst klein. Gerard Jungbacker, Hans Neesen en Jack Duineveld volgen op slechts één punt; Saskia van der Loos op twee. Het mag duidelijk zijn dat de strijd om dit deelklassement nog lang niet is beslist.

Rogier Borsjes blijft de lakens uitdelen in het Totaalklassement. Hij behield zijn voorsprong van acht punten op Frits Taag, die nog altijd tweede staat. Jenny Zuurbier deed goede zaken en kroop dichter bij Taag. Haar achterstand op Taag bedraagt slechts één punt. Emi van Jip en Gaya Vip-supporter Hans Neesen steeg een plaatsje naar plek vier, op elf punten van koploper Borsjes.

Erwin Limmen verloor zijn vierde plaats en zakte naar plek negen. Hij moet nu Raymond van Diest, C.P. Venema, Catie Shoop en Frans van der Loos voor zich dulden. Limmen deelt zijn tiende plaats met Jennifer van den Bosch, drievoudig winnaar Martin Timmer en Thijs Buteijn.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.