TipCompetitie: Hans Bak scoort maximaal

3 juli 2015 09:52

Blackpearl Trans R leverde woensdag op het ‘heilige gras’ van Duindigt een bijzondere prestatie. De prognose van Hans Bak mocht er echter ook zijn. De liefhebber uit Huizen scoorde het maximale aantal punten en vulde, wellicht geholpen door de volgorde van de startlijst, de nummers 1,2, 3 en 4 in exact de juiste volgorde in. Met de extra bonuspunten voor het voorspellen van de juiste winnaar leverde dat in totaal 29 punten op, drie meer dan Ferry Elderbroek en Eric Goedhart.

Bak was overigens niet de enige die vertrouwen had in een zege van Blackpearl Trans R, ondanks de enorme starthandicap van 10 meter. Ook Martin Dam, (Ome) Gé Hilgersom, Jolanda Bobeldijk, Ferry Elderbroek, Eric Goedhart, André Uljee, Mirian Pronk-van der Mespel, Kees de Bock en Tjerk Hulsbos voorspelden een overwinning van ‘de zwarte parel’ uit de stallen van Aad Pools. De voorspellingen van Elderbroek en Goedhart waren voor 75 procent in orde. Elderbroek koos voor Zalvador Spendic in plaats van Andrea Swagerman, terwijl Goedhart een plekje had ingeruimd voor Barbert in plaats van Chaman Rapida.

Aardverschuiving

Bak is de logische eerste koploper van het regioklassement ‘Westland’. Elderboek en Goedhart volgen op de gedeelde tweede plaats. Elderbroek wist dit regioklassement vorig jaar op zijn naam te schrijven. De kortebaan van Warmond is de eerstvolgende koers voor dit klassement. Daarna volgen de kortebanen van Stompwijk, Voorschoten, Nootdorp, De Lier en Roden.

In het algemeen klassement vond een aardverschuiving plaats. Koploper Leon Zoetemelk duikelde naar plaats zes en moet nu zelfs zijn ‘eeuwige rivale’ en tweevoudig winnares Violette Venneman met minimaal verschil voor zich dulden. André Uljee keerde weer terug aan de kop van de ranglijst, maar moet deze plek delen met Jeroen Bakker en Piet Zwart, die na de magere score van Zoetemelk vanaf de tweede plek een plekje omhoog is geschoven. Kees Duijnisveld en Marianne Hekman consolideerden hun plek in de Top10, evenals voormalig koploper Casper Brussee.

Bekijk hier de dagscore en het algemeen klassement na de kortebaan van Duindigt.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.