TipCompetitie: Guido Bakker slaat toe in Sassenheim

18 juni 2019 14:42

De dagprijs van de kortebaan van Sassenheim is ten prooi gevallen aan Guido Bakker. De liefhebber uit Uitgeest bleef met een mooie score van 31 punten zijn directe achtervolgers maar net voor. Bakker maakte daardoor een mooie sprong in het Totaalklassement van de 25e naar de 9e plaats. Rogier Borsjes blijft voor de derde opeenvolgende keer de koploper in de 1e periode.

Bakker dankte zijn hoogste dagscore vooral aan Eliot Charisma en Ronny Brandt, de twee finalisten in Sassenheim. De zege van Eliot Charisma leverde Bakker vier bonuspunten op. Zijn prognose bestond verder uit Blackpearl Trans R en Discovery’s wish. Het was laatstgenoemde die door het bereiken van de derde omloop ten opzichte van de concurrentie net dat puntje extra voor Bakker binnensleepte. Waar vrijwel alle deelnemers met dertig punten in de dagscore kozen voor Calistokingsdeep of Chaman Rapida, was het de pupil van trainer Cees Olsthoorn die net één puntje meer scoorde en zo Bakker naar de toppositie in het klassement hielp.

Saskia de Gier verdient een aparte vermelding. Zij was de enige deelnemer die naast het voorspellen van de juiste winnaar en verliezend finalist ook de nummer drie van de middag, de verrassende Gently Boko, had meegenomen in haar voorspelling. Dat De Gier uiteindelijk met lege handen bleef, kwam door haar vierde getipte deelnemer, Calvados Chess. De talentvolle hengst van Stal de Groningers overleefde de eerste omloop niet. Dit tot teleurstelling van in totaal 51 (!) deelnemers, die daardoor een hoge notering konden vergeten. Het was voor hen extra zuur dat zij dachten een paard van zesvoudig kortebaankampioen John de Leeuw te hebben getipt, maar een klein half uur voor aanvang van de koers bleek niet De Leeuw, maar de op de kortebaan onervaren Sjaak Snoek de hengst te rijden. Dat deze deelnemers teleurgesteld zijn over de gang van zaken lijdt geen twijfel.

Rogier Borsjes deed goede zaken in Sassenheim. De koploper in het Totaalklassement breidde zijn voorsprong met één punt uit en staat nu drie punten los van de rest van het veld. De tweede plaats wordt na Sassenheim ingenomen door Catie Shoop, die door een bovengemiddelde score een sprongetje maakte vanaf de vierde plaats. Frans van der Loos, de runner-up na Venhuizen, zakte een plekje en staat nu derde, samen met Theo Aardenburg.

Jenny Zuurbier en Piet Zwart deelden na Venhuizen de zesde plaats, maar wonnen gezamenlijk een plekje en staan nu samen vijfde. Gertjan Vis en Hans Neesen bevolken een gedeelde zevende en achtste plaats, net voor de flink gestegen Guido Bakker. Op plek tien is het dringen. C.P.Venema, Jur Visser, Paul van Diest, Piet Vlag en Willie van der Mespel staan allemaal op 101 punten; één punt minder dan nummer Guido Bakker, maar ook slechts één punt meer dan Frits Taag en Kees Duijnisveld, de nummers vijftien van het Totaalklassement.

De onderlinge verschillen zijn zodanig klein dat één slechte score grote consequenties kan hebben. Zo stond Marianne Hekman na Venhuizen op een gedeelde zesde plaats, maar na Sassenheim is ze pas terug te vinden op plek 71. Dat kan echter ook positief worden uitgelegd; met een goede score kun je ook veel terrein goedmaken!

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Vanaf € 10,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.