TipCompetitie: Gerard Jungbacker op dreef in Utrecht

26 september 2022 18:30

De dagprijs van Utrecht is gewonnen door Gerard Jungbacker. De deelnemer uit Santpoort bleef Chris Elderbroek maar net voor. C.P. Venema is de nieuwe koploper in de 4e periode, terwijl Aad van Diest zich als koploper in het Totaalklassement langzaam maar zeker kan opmaken voor een bescheiden feestje aan het einde van het seizoen.

De strijd om de dagprijs werd beslist door de bonuspunten die voor het juist voorspellen van de winnaar worden toegekend. Jungbacker was één van de in totaal 31 deelnemers die voor Epoque als winnaar kozen. Na Archange de Jiel in Beverwijk (49 keer) werd niet eerder dit seizoen zo vaak de winnaar juist voorspeld. Chris Elderbroek, die in het dagklassement slechts één punt achter Jungbacker eindigde, koos voor Haley Vredebest als winnaar van de koers over de prachtige Maliebaan. De laatste kortebaan van Utrecht werd met slechts enkele centimeters voorsprong gewonnen door Epoque en zo finishte Jungbacker bovenaan het dagklassement. Naast Epoque koos hij voor Ferran Convital, Kesper en de verrassende nummer drie van de middag, Cotton Eye Joe. Elderbroek koos zoals vermeld voor Haley Vredebest en verder voor Ferran Convital, Kesper en Epoque. Saskia van der Loos eindigde kort achter Elderbroek op plek drie. Ook zij streek bonuspunten op met Epoque en koos verder voor Ferran Convital, Forgettherest en Cotton Eye Joe.

C.P. Venema heeft de leiding in de 4e periode genomen. Guusje Aafjes zakte door een mindere dagscore in Utrecht naar de tweede plaats en kijkt tegen een achterstand van vijf punten aan ten opzichte van Venema. Gerard Jungbacker deed goede zaken en steeg naar de derde plaats. Zijn achterstand van acht punten is met nog drie kortebanen te gaan overkomelijk. Gerard Hoek en Kees Knijnenburg hebben een groter gat te dichten. Hun achterstand bedraagt zestien punten op koploper Venema. Achter dit duo hopen de deelnemers zich op. Saskia de Gier staat zesde, Saskia van der Loos zevende. Daan IJperlaan neemt de achtste plaats in, voor Lenie Zuidgeest. Aad van Diest, Kees Kinnegin en Ton Zuidgeest maken de Top 10 compleet.

Aad van Diest deed niet voor het eerst dit seizoen goede zaken. In Utrecht scoorde hij drie punten meer dan naaste belager Yuri van Buren. Zijn voorsprong op Van Buren bedraagt nu twaalf punten, een behoorlijk gat. De strijd om de eindzege lijkt tussen Van Diest en Van Buren te gaan. Eerste achtervolger Ferry Elderbroek volgt op vijftien punten van Van Buren en 27,5 punten (!) van koploper Van Diest op de derde plaats. Elderbroek kan zich beter eerst bekommeren op het behouden van zijn podiumplek, want de concurrentie volgt op korte afstand.

René van Balen volgt op slechts twee punten op de vierde plaats, vlak voor Frits Taag. Gé Hilgersom gaf wederom wat terrein prijs en staat nu zesde. Milenka van den Bosch en Peter Welp (H’waard) delen de zevende plaats. Lenie Zuidgeest staat negende, de tips van deze website zijn terug in de Top 10 en kunnen weer serieus genomen worden. Saskia de Gier maakte een sprong naar de elfde plaats, Guusje Aafjes zakte een plekje en staat nu twaalfde. Rogier Bosjes is de nummer dertien van de ranglijst, vlak voor Ton Zuidgeest, Kees Duijnisveld en Mirian Pronk.

TipCompetitie

Ben je een echte kortebaankenner of houd je van een gokje? Doe dan mee met de TipCompetitie!

Word vriend of meer

Voor € 15,- per jaar houd je Kortebaandraverijen.nl online en krijg je meerdere extra's.